Τα 10 Δημοφιλέστερα Αντιγηραντικά Βότανα και Μπαχαρικά

1. Κουρκούμη- Την πρόληψη του καρκίνου και της νόσου του Alzheimer

Πολλοί από εμάς έχουν αισθανθεί τις συνέπειες του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ στη ζωή μας. Ωστόσο, στην Ινδία, όπου η κουρκούμη χρησιμοποιείται ευρέως, η επίπτωση από τις τέσσερις πιο κοινές μορφές καρκίνου των ΗΠΑ είναι 10 φορές χαμηλότερη

Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός αυτό, εν μέρει, στην κουρκουμίνη, η ένωση που δίνει στην κουρκούμη το κίτρινο χρώμα του.





Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη είναι αποτελεσματική τόσο στην προστασία κατά του καρκίνου όσο και στο να παρακινήσει τον προγραμματισμένο θάνατο των κυττάρων καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, μελέτες πληθυσμών έχουν αποδείξει ότι οι ηλικιωμένοι χωρικοί στην Ινδία φαίνεται να έχουν το χαμηλότερο ποσοστό της νόσου του Αλτσχάιμερ στον κόσμο.


2. Γαρίφαλο-  Καταπολέμα σχεδόν τα πάντα

Όπως και η κανέλα, το γαρύφαλλο  είναι ευεργετικό κατά τους μυϊκούς πόνους και την αρθρίτιδα. Από όλα τα μπαχαρικά, το γαρίφαλο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στο κλίμακα ORAC ( ικανότητα απορρόφησης ριζοσπαστικού οξυγόνου) , που σημαίνει ότι είναι η υψηλότερη σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, το γαρίφαλο περιέχει ευγενόλη, πολύ χρήσιμο για πονόδοντο, πόνο των ούλων, και πονόλαιμο. Το γαρίφαλο προσφέρει ανακούφιση από αναπνευστικές παθήσεις όπως άσθμα και βρογχίτιδα, και βοηθά την εξάλειψη εντερικών παρασίτων, μυκήτων και βακτηρίων.

3. Κανέλα - Ανακουφίζει την ακαμψία λόγω αρθρίτιδας

Καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς μπορεί να παρουσιάσουν μυϊκό και αρθρικό πόνο λόγω αρθρίτιδας. Η κανέλα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των πόνων . Επιπλέον, οι αντιβιοτικές ιδιότητες της κανέλας βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, τερηδόνας και ουλίτιδας, καθώς επίσης έχει αποδειχθεί να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια E.coli.


4. Τζαμαϊκανό Μπαχάρι - Τόνωση πεπτικών υγρών
 
Το μπαχάρι αυτό παράγεται από τον καρπό του φυτού Pimenta dioica και έχει μια σύνθετη πιπεράτη γεύση που μοιάζει με ένα μείγμα από κανέλα, αρκεύθο, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Για να κρατήσετε υγιές τον έντερο σας, τρίβοντας τζαμαϊκανό μπαχάρι στο κρέας και στα λαχανικά σας ή ψεκάζοντας στις σούπες σας. Το Τζαμαϊκανό μπαχάρι βοηθά επίσης στο να κρατήσει το σάκχαρο  υπό έλεγχο.


5. Το καρύκευμα της μιλόπιτας - Κρατήστε την καρδιά σας υγιή

Το τζίντζερ είναι το βασικό συστατικό σε αυτό το αρωματικό μείγμα μπαχαρικών. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ κρατάνε την καρδιά σας υγιή και τις αρτηρίες σας καθαρές . Επιπλέον, το τζίντζερ βοηθάει στην προστασία από επιβλαβή βακτήρια και μύκητες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προστατεύσει ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την πρόληψη της οξείδωσης της LDL (την κακή χοληστερίνη). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το τζίντζερ είναι μία ισχυρή θεραπεία για τη ναυτία. 

6. Ρίγανη - Ισχυρός αντιοξειδωτικός

Μελέτες έχουν αποδείξει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρίγανης. Ο παράγοντας, rosmarinic οξύ που περιέχει η ρίγανη, καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπέυθυνες για την γήρανση  καθώς και συμβάλλουν στις διάφορες ασθένειες. Επιπλέον, η ρίγανη είναι επίσης ένα από τα ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά αντιβιοτικά. Μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει την
μόλυνση ζύμης Candida, καθώς και τις λοιμώξεις των νυχιών από μύκητες. 

7. Μαντζουράνα - Βελτιώνει την πέψη και τον ύπνο
 
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα και ένα καλό βραδινό ύπνο είναι πολύ σημαντικά για τη συνολική υγεία μας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η συμπερίληψη της μαντζουράνας στη διατροφή μας μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που βοηθούν την πέψη. Αν έχετε προβλήματα ύπνου, δοκιμάστε να προσθέσετε πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, διαθέσιμο σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, στην μπανιέρα σας . Τα αιθέρια έλαια της
μαντζουράνας μπορεί να ανακουφίσουν το άγχος, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε καλύτερα την νύχτα.

8. Φασκόμηλο - Καταπολεμαεί την φλεγμονή

Ο κύριος λόγος που το σώμα γερνάει γρηγορότερα από ό, τι πρέπει, είναι η φλεγμονή στο κυτταρικό επίπεδο. Καλό είναι να προσθέστε το φασκόμηλο στα γεύματά σας για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το άσθμα και η αθηροσκλήρωση.

9. Θυμάρι - Θεραπευτείτε από μολύνσεις γρηγορότερα


Οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να κυμαίνονται από ένα κοινό πονόλαιμο μέχρι σε μία πιθανώς θανατηφόρα πνευμονία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το θυμάρι μπορεί να σκοτώσει τα βακτηρίδια φορείς σταφυλόκοκκου, η οποία μπορεί να οδηγησει σε σταφυλόκοκκο. Επιπλέον, τα εκχυλίσματα θυμαριού χρησιμοποιούνται και σε στοματικά διαλύματα για τη θεραπεία φλεγμονών και σε σταγόνες για τον βήχα για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού.

 10. Το Ιταλικό καρύκευμα - προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος σας

Προσθέτοντας στη μαγειρική μας αυτό το καταπληκτηκό ιταλικό μείγμα μπαχαρικών, μπορεί να παρέχει μία προστασία ζωτικής σημασίας σε κυτταρικό επίπεδο. Το βασικό συστατικό αυτού του μπαχαρικού είναι ο βασιλικός, το οποίο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικές ουσίες τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, τον καρκίνο, την οστεοπόρωση και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε ακόμα


Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη. 
 



 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου