Πώς να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Μια γυναίκα παχαίνει φυσιολογικά στην εγκυμοσύνη. Το έμβρυο χρειάζεται  τις επιπλέον θρεπτικές ουσίες για να αναπτυχθεί σωστά. Αν η μητέρα προσέχει να μην τρώει φαγητά που παχαίνουν υπερβολικά και επιλέγει τροφές που έχουν υψηλή θρεπτική αξία, το βάρος της δεν θα αυξηθεί υπερβολικά.

Επίσης, καλό είναι να ασκείται, με ειδικές ασκήσεις που θα υποδείξει ο γιατρός της. Εξάλλου, ακόμη κι αν η έγκυος πάρει κιλά, μπορεί να α χάσει αφού γεννήσει.

Φυσιολογικά η αύξηση βάρους στην έγκυο γυναίκα αφορά κατά 3,5 κιλά το βάρος του εμβρύου, κατά 6,5 κιλά το βάρος του πλακούντα, της μήτρας, του εξωκυττάριου υγρού, αύξηση στήθους: 0,5-1,5 κιλό κ.λπ. και κατά 2-6 κιλά την εναπόθεση λίπους για μία κανονικού βάρους έγκυο.

Φροντίστε από τον πρώτο καιρό να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας ώστε να σας υποδείξει το κατάλληλο βάρος. Επιπλέον, ζητήστε του να σας ελέγχει αυστηρά σε κάθε επίσκεψη. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε εξ αρχής την βοήθεια κάποιου διαιτολόγου ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που δεν θα σας στερήσει τις απαραίτητες βιταμίνες για εσάς και το μωρό σας αλλά και δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον από το επιτρεπτό αύξηση βάρους

Αν έχει τηρηθεί ο κανονικός ρυθμός αύξησης βάρους κατά την εγκυμοσύνη η απώλεια κιλών μετά γίνεται πιο εύκολη υπόθεση.

Το πρώτο μέλημα είναι να χαθεί σωστά το βάρος δηλαδή να υπάρξει κατά κύριο λόγο απώλεια λίπους και όχι μυϊκού ιστού και υγρών σε ένα πλαίσιο που να ευνοεί τον θηλασμό.
http://iatropedia.gr

Διαβάστε ακόμα 

Το πρώτο ραντεβού

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί κατάθλιψη


Η μνήμη καταστρέφεται από το κάπνισμα


Πώς να δείχνετε καλύτερα στις φωτογραφίες


Συμβουλές για το λούσιμο.


Χρόνια Nόσος και το Σεξ
 
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka

Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου