Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η ικανότητα και η τεχνική των χειρουργών για μεταμόσχευση μαλλιών διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, όπως διαφέρουν τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης. 

 Αν γίνει σωστά, μια χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών μπορεί να αποδώσει δια βίου αποτελέσματα, τα οποία είναι τόσο φυσικά που ακόμη και στιλίστες μαλλιών δεν μπορούν να εντοπίσουν.  

Αλλά η επιλογή της διαδικασίας μεταμόσχευση μαλλιών καθώς και της κλινικής  είναι κρίσιμη.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που διατίθενται για την συγκομιδή των τριχοθυλακίων, η καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ανεξάρτητα από το ποια τεχνική χρησιμοποιείται, η κατάλληλη εξόρυξη του τριχοθυλακίου είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των μεταμοσχευμένων μαλλιών και να αποφευχθεί η διατομή και η κοπή της τρίχας από το θυλάκιο τρίχας.

Τα τριχοθυλάκια μεγαλώνουν σε ελαφριά γωνία με την επιφάνεια του δέρματος, γεγονός που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την τεχνική μεταμόσχευσης, ιστός πρέπει να αφαιρεθεί σε μια αντίστοιχη γωνία και όχι κάθετα προς την επιφάνεια

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους προέρχονται τα μοσχεύματα σήμερα: εκτομή ενιαίας λωρίδας μαλλιών και η θυλακιώδη εξόρυξη μονάδας  μεταμόσχευσης.

Αραίωση μαλλιών, γνωστή ως "απώλεια σοκ", είναι μια κοινή παρενέργεια που είναι συνήθως προσωρινή. Φαλάκρα μπαλωμάτων είναι επίσης κοινά, καθώς πενήντα έως εκατό τρίχες μπορεί να πέφτουν κάθε μέρα


Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν πρήξιμο των διάφορων περιοχών, όπως το τριχωτό της κεφαλής και το μέτωπο. Εάν αυτό γίνεται δυσάρεστη, φαρμακευτική αγωγή μπορεί να διευκολύνει το πρήξιμο.

Επιπλέον, ο ασθενής πρέπει να είναι προσεκτικοί αν ξεκινά φαγούρα στο κρανίο του, καθώς το ξύσιμο μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα και να προκαλέσει τη δημιουργία εφελκίδων. Ένα λούσιμο με ένα ενυδατικό σαμπουάν και ένα μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει την φαγούρα.





Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου