Το έλαιο Αργκάν και τα oφέλη του.

Το έλαιο Αργκάν  είναι ένα σπάνιο έλαιο που εξάγεται από τα κουκούτσια του φρούτου της Argania Spinosa (δέντρο Αργκάν), που φύεται στο Μαρόκο.

Η παραγωγή του είναι σχετικά μικρή σε σχέση με την μεγάλη ζήτηση που έχει, για αυτό θεωρείτε ένα από τα πιο ακριβά έλαια.

Αργανέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία καλλυντικών,για τις αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές κρέμες, καθώς και γιαπροϊόντα μακιγιάζ.

Τα οφέλη του Αργανέλαιο είναι :

Τα οφέλη του Λάδι Αργκάν για το δέρμα

Το λάδι Αργκάν συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και χαλάρωση του δέρματος.




 Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελαστικότητα και σύσφιξη του δέρματος.  Τα οφέλη  του αργανέλαιου για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπλαση του δέρματος με την αναζωογόνηση των λειτουργιών των κυττάρων που εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος το οποίο οφείλεται στον ήλιο, τη ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, κλπ.

Το λάδι Αργκάν ρυθμίζει την έκκριση του  σμήγματος μειώνοντας την υπερβολική λιπαρότητα.  Τα οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση του ερεθισμού του δέρματος και την φλεγμονή. Εάν πάσχετε από την ακμή ή ουλές ευλογιάς, η εφαρμογή του αργανέλαιου έχει γίνει γνωστό να μειώσει τις κηλίδες αυτές .

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να εφαρμόσουν αργανέλαιου να αποτρέψουν την εκδήλωση των ραγάδων. Το λάδι Αργκάν είναι επίσης γνωστό για την ενυδάτωση του δέρματος, εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, τη θεραπεία της ακμής, εκζέματος και της ψωρίασης.



Τα οφέλη του Λάδι Αργκάν για τα μαλλιά

Μόλις 1 έως 2 σταγόνες Αργκάν και μπορείτε να γλιτώσετε από τα σγουρά μαλλιά για πάντα. Η ψαλίδα μπορεί να αποφευχθεί και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μπορούν να αποκατασταθούν. Επίσης επαναφέρει την χαμένη υγρασία και δίνει λάμψη στα θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.



Τα οφέλη του Λάδι Αργκάν για το σώμα

Τα οφέλη του αργανέλαιου δεν είναι μόνο περιορισμένες στο δέρμα,μαλλιά και νύχια, αλλά και στην εσωτερική υγείας του σώματος.  Είναι επίσης γνωστό οτι καταπραΰνει και παρέχει ανακούφιση από τον πόνο που οφείλεται σε ρευματισμούς και αρθρίτιδα. Το λάδι Αργκάν έχει θετική επίδραση κατά της χοληστερόλης και αθηροσκλήρωσης. Βοηθά στην προστασία του καρδιαγγειακούσυστήματος. Είναι επίσης ευεργετικό σε περίπτωση εγκαυμάτων καθώς και στην ενίσχυση της σύνθεσης των προσταγλανδινών.

Το έλαιο Αργκάν  είναι ένα σπάνιο έλαιο που εξάγεται από τα κουκούτσια του φρούτου της Argania Spinosa (δέντρο Αργκάν), που φύεται στο Μαρόκο.





Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς

4 σχόλια:

  1. Αν δεν είναι ΒΙΟ δεν αξίζει, εγώ της Pranarom το βρίσκω ΤΟ ΛΑΔΙ, στο www.ftiaxnokallyntika.gr
    Ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά η φύση σου δίνει τα καλύτερα καλλυντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν το ηξερα καν! ευχαριστουμε για τις πληροφοριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή