Το ρόδι είναι ένα ενδημικό φυτό από το Ιράν στα Ιμαλάια στη βόρεια Ινδία και καλλιεργήθηκε και πολιτογραφήθηκε από την αρχαιότητα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.
Πλούσιο με αντιοξειδωτικά ίσα με εκείνα στο πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί, και ιδιαίτερα φορτωμένο με βιταμίνη C και κάλιο, τα ρόδια λέγεται ότι βοηθούν:
- Μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων
- Μείωση κινδύνου καρκίνου, ειδικά του προστάτη και του μαστού
- Μειώνει τα συμπτώματα της διάρροιας
- Μείωση της χοληστερόλης
- Ελέγχει το βάρος σας
- Την καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης
Ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους: ως φρέσκο χυμό, για να κάνετε ζελέ ή γρανίτες ακόμα και κρύες ή ζεστές σάλτσες καθώς και σαν άρωμα στα κέικ. Ο χυμός του μπορεί επίσης να μετατραπεί σε κρασί.
Σημείωση: Η κατανάλωση ροδιών μπορεί να παρεμβαίνει με ορισμένα φάρμακα κατά τον ίδιο τρόπο που κάνει και ο χυμός του γκρέιπφρουτ. Σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για τυχόν αλληλεπιδράσεις.
Διαβάστε ακόμα
Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη
Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.
20 Συμβουλές για σωστή διατροφή
Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ
Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας
Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου.
Τροφική αλλεργία και πρόληψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου