Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας

Ο πονόλαιμος  είναι πολύ ενοχλητικό, ειδικά όταν η δουλειά μας σχετίζεται με δημόσιες ομιλίες. Συνήθως, θα μπορούσε να συνοδεύεται με βήχα που οφείλεται σε λοίμωξη των πνευμόνων, προκαλώντας έκκριση βλέννας.

- Το τζίντζερ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο που χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους για τη θεραπεία του πονόλαιμου. Στην πραγματικότητα, το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τον βήχα και το κρυολογήμα, τα οποία είναι οι βασικές αιτίες του πονόλαιμου.  


Το Τζίντζερ μπορεί να ληφθεί σε μορφή ενός τσάι, ή μπορεί να γίνει ένα ζεστό ρόφημα με σκέτο νερό και ζάχαρη. Ο χυμός του τζίντζερ λαμβάνεται επίσης μαζί με μέλι για την θεραπεία του πονόλαιμου.

- Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου σε βραστό νερό. Βάλτε μερικά κομμάτια από σκόρδο σε αυτό. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για λίγα δευτερόλεπτα. Το παρασκεύασμα αυτό πίνεται σαν ρόφημα, ενώ ακόμα ζεστό. Βοηθάει πολύ στην ανακούφιση πονόλαιμου.

- Βράζετε λίγο νερό. Προσθέστε μια δόση κανέλας, ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και πιείτε το.


- Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και μια πρέζα turmeric. Καταπιείτε το μείγμα αυτό, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.
- Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό πάνω σε ένα κομμάτι τζίντζερ, γαρύφαλλα και λίγη κανέλα. Φίλτράρετε, προσθέστε μία κουταλιά μέλι και πιείτε το γουλιά γουλιά. Αυτό βοηθά πολύ όταν υπάρχει βλέννα στο βήχα.

- Προσθέστε ένα κρεμμύδι, 2 γαρίφαλα, 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 κοκους απο μαύρο πιπέρι και ένα μικρό ξυλάκι κανέλας σε ένα ποτήρι νερό. Βράστε το καλά, στραγγίζετε και πιείτε το ενώ είναι ακόμα ζεστό. Για να μειώσετε την πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
- Ζεσταίνετε λίγο νερό με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας μέλι και το πίνετε όπως είναι ζεστό.

- Το βραστό νερό με φύλλα βασιλικού θα πρέπει να λαμβάνεται ως ρόφημα ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γαργάρα. Αυτή είναι επίσης μια άλλη αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο.
- Πάρτε 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι) , τα ανακατεύετε όλα μαζί και το μασάτε καλά πρίν το καταπίνετε, καθώς αυτό προσφέρει ανακούφιση και είναι μία πολύ καλή φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο.

- Κάντε ένα τσάι προσθέτοντας 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού σε λίγο βραστό νερό και πίνετε ένα φλιτζάνι κάθε λίγο. 

- Η κανέλα θεωρείται επίσης ως μια αποτελεσματική θεραπεία για τον πονόλαιμο. Αυτό το μπαχαρικό βρασμένο σε ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα πιπέρι και μέλι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη θεραπεία. Το έλαιο κανέλας ανακατεμένο με μέλι παρέχει μια μεγάλη ανακούφιση.

- Κόψτε ένα κρεμμύδι, βάλτε το σε ένα φλιτζάνι με ένα καπάκι, καλύψτε το με μέλι, κλείστε το φλιτζάνι και αφήστε το για μία ώρα. Καταπίνετε 1 κουταλιά του μελιού  κάθε τόση ώρα για ανακούφιση. Αυτή είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για τον πονόλαιμο.  



Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

8 μυστικά για δροσερή αναπνοή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου