Τρώτε αρκετά τρόφιμα ομορφιάς;

Η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να βελτιώσει δραματικά την εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών , των νύχιων και των ματιών σας.

Μια διατροφή πλούσια σε «φυτο-ενώσεις» μπορεί να τονώσει την επιδιόρθωση του DNA, την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση της ροής του αίματος.

Διάφορες κρέμες και λοσιόν μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας, αλλά η διατροφή σας είναι μακράν το πιο σημαντικό όταν πρόκειται να έχετε ένα υγιές δέρμα.


Η ομορφιά εξαρτάται από τη συνολική υγεία του σώματός μας. Προκειμένου για το δέρμα μας να φανεί ελκυστικό και ζωντανό θα πρέπει να κάνουμε υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής, και ένα καλλό σημείο για να ξεκινήσουμε είναι οι τροφές που τρώμε.


Έτσι, εάν θέλετε να έχετε ένα δέρμα πιο μαλακό και συμπαγές,  εδώ είναι μερικές τροφές που μπορείτε να τρώτε ξεκινώντας από σήμερα.

Βακκίνια: Είναι μία από τις πιο ισχυρές αντιγηραντικές τροφές της φύσης. Θα συμβάλει στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, την ενίσχυση των ούλων, καθώς και την υγεία των ματιών μας.

Καρύδια Βραζιλίας: Βοηθάνε στην προστασία του δέρματός μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και συμβάλλουν στη μείωση ξηρότητας.
Φράουλες: Βοηθάνε στην προστασία των δομών του κολλαγόνου του δέρματός μας. Το κολλαγόνο είναι αυτό που κρατά το δέρμα μας συμπαγές. Οι ρυτίδες δημιουργούνται όταν τα επίπεδα του κολλαγόνου μας αρχίζουν να καταστρέφονται.
Σολομός: Βοηθάει για να αποκτήσουμε ένα μαλακό και απαλό δέρμα, απαλλαγμένο από ξηρά μπαλώματα.

Αβοκάντο: Περιέχει φυλλικό οξύ που βοηθάει στην αιμοποίηση, το οποίο είναι πολύ απαραίτητο για την αναγέννηση των κυττάρων.

Μούρο: Είναι ο βασιλιάς όλων των μούρων. Έχει 50% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα ρόδια, και διπλάσια από τα βατόμουρα. Μπορούν επίσης να περιέχουν ωμέγα 6,9 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνες.
Βερίκοκα: Πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτοχημικές ουσίες όπως η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο. Έχουν επίσης βιταμίνη C, βιταμίνη Α, ασβέστιο, φολικό οξύ, σίδηρο και κάλιο, που τους καθιστά πολύ ευεργετικά για το δέρμα μας.

Μπρόκολο: Επίσης πολύ υψηλή σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και. Υπάρχει μια ένωση στο μπρόκολο που ονομάζεται σουλφοραφάνη που προστατεύει τα κύτταρά μας από τον τραυματισμό.

Φασόλια: Πλήρες με φυτοχημικά, ίνες, φολικό οξύ, πρωτεΐνες, ασβέστιο και μαγνήσιο. Βοηθάνε στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος καθώς και στη μείωση της χοληστερόλης.

Μαύρη σταφίδα: Είναι μια πολύ σημαντική πηγή της βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών. Περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου.
Καροτενοειδή: Αυτό δεν είναι τρόφιμα, αλλά έχει βρεθεί σε φρούτα και λαχανικά. Είναι λιποδιαλυτές χρωστική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Καρότα: Περιέχουν πολύ βήτα-καροτίνη το οποίο είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό.

Φίγγι: Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, και κιτρικό οξύ.

Αγγούρι: Μια μεγάλη πηγή των βασικών βιταμινών και μετάλλων που απαιτούνται για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.
 

Σκούρα πράσινα φυλλώδη: Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά.

Ψάρια: Έχουν πολλές βιταμίνες Α, Β1, Β12, και Β6 . Έχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για το δέρμα, καθώς και την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Λινάρι, καρυδιά, φύκια, σπιρουλίνα, κάρδαμο: Αυτά όλα είναι πολύ πλούσια σε ψευδάργυρο το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματός μας. Πλέον έχουν γίνει γνωστά να συμβάλουν και στην εκκαθάριση της ακμής.

Μέλι: Μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εναλλακτική λύση για επεξεργασμένη ζάχαρη. Εξευγενισμένο ζάχαρη θεωρείται ότι συντελεί στην γήρανση.

Μυρτιά: Είναι γνωστό ότι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος μας. Έχει χρησιμοποιηθεί στις λαϊκές θεραπείες για αιώνες.

Βρώμη: Πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, και σύνθετους υδατάνθρακες. Υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο, ασβέστιο, βιταμίνες Β και Ε και πυρίτιο.

Παπάγια: Όταν εφαρμόζεται ως πάστα στο δέρμα, τα ένζυμα της βοηθούν στην ανάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Ρόδι: Πολύ καλή πηγή των αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που ενδέχεται να βλάψουν το δέρμα.

Νερό: Το ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται πάντα νεότερο.



Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου