Τι λέει για εσάς το χρώμα των ρούχων.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό μόδας για να σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό χρώμα για κάθε διάθεση.


μπλε  = 
χαλάρωση


Η μπλε απόχρωση ηρεμεί το πρόσωπο που το φοράει και κάνει τους ανθρώπους γύρω του να αισθάνονται άνετα, λένε ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας. Απλά σκεφτείτε τη ρύθμιση όταν επιλέγετε μια απόχρωση, λέει ο Joe Lupo, συνιδιοκτήτης του Visual Therapy, μια συμβουλευτική υπηρεσία. "Οι πιο σκούρες αποχρώσεις κερδίσουν συνεντεύξεις εργασίας, ενώ ελαφρύτερες αποχρώσεις κάνουν τους καλεσμένους σε ένα πάρτι να αισθάνονται άνετα με την παρουσία σας."


κόκκινο  =  ρομαντισμό 

Το κόκκινο είναι το σέξη χρώμα στο τέλος του ουράνιου τόξου. Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ διαπίστωσαν ότι οι άντρες έλκονται περισσότερο για τις γυναίκες που φορούν το χρώμα ρουμπινί. «Το κόκκινο είναι ένα διεγερτικό για τους άνδρες. Βελτιώνει την εγρήγορση και τους κάνει να θέλουν να κυνηγούν», λέει ο Abby Calisch, Psy.D., καθηγητής ψυχολογίας στο Eastern Virginia Medical School στο Norfolk, Virginia.


μωβ  =  δημιουργικότητα

Όποτε θέλετε να αισθανθείτε εμπνευσμένοι, φορέστε κάτι σε μοβ. "Αυτή η βασιλική απόχρωση βγάζει τον καλλιτέχνη που βρίσκεται μέσα σας», λέει ο Lupo. «Επιπλέον, επειδή είναι ένα από εκείνα τα χρώματα που οι άνθρωποι είτε αγαπάνε είτε μισούν, φορώντας το στέλνει το μήνυμα ότι έχετε την  αυτοπεποίθηση ενός ελεύθερου στοχαστή." Για μια κομψή εμφάνιση, συνδυάστε μοβ με σοκολατί ή γκρι ανθρακί.

μαύρος  =  εξουσία 

Η προτιμώμενη απόχρωση των όλων των fashionistas, των αστυνομικών, και των Διευθύνων Σύμβουλων, παγκόσμιος το μαύρο είναι το χρώμα της εξουσία, λέει Calisch. Μελέτες δείχνουν ότι φορώντας το μαύρο χρώμα μπορεί να κάνετε τους άλλους ανθρώπους να σας αντιμετοπίζουν ως πιο ισχυρό και ικανό. "Αν θέλετε να το χαλαρώςετε όμως, πρέπει να επιλέξετε κάτι με δαντέλα ή βολάν,« προτείνει ο Lupo. 

πορτοκαλί  =  διασκέδαση  

Αυτή η πληθωρική απόχρωση δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια σοβαρή επαγγελματική συνάντηση ή κάποιο καθήκον σε κριτική επιτροπή. "Επειδή είναι ενθουσιώδεις και φιλόξενη, θα πρέπει να το φοράτε όταν θέλετε να εμφανίζεστε κοινωνική, φιλική ή προσιτή ,"  λέει ο διάσημος στυλίστας David Zyla, συγγραφέας  του Color Your Style. Εάν ένα πορτοκαλί πουκάμισo δεν είναι στο στιλ σας, δοκιμάστε μια ζώνη ή ένα ζευγάρι παπούτσια.

πράσινο  =  ευτυχία

Αυτή η απόχρωση σας θέτει εσάς και τους άλλους σε καλή διάθεση, σύμφωνα με έρευνα από το Vrije Universiteit στο Άμστερνταμ. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα του πράσινου χρώματος πηγάζει από τη σύνδεσή του με τη φύση. "Φέρνει άμεσα τα συναισθήματά της ειρήνης και της ικανοποίησης», λέει ο Leatrice Eiseman,  εκτελεστικό διευθυντή του Pantone Color Institute και συγγραφέας του βιβλίου More Alive with Color.  





Διαβάστε ακόμα 


Χρόνια Nόσος και το Σεξ

 FENG SHUI για το Σπίτι σας
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka


Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας

Πως να Φροντίστε τα Μεταξωτά σας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου