Πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να αφαιρέσετε τις τρίχες απο τα πόδια σας, μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε το ξύρισμα. 
Δυστυχώς όμως, μερικές φορές δεν υπάρχει κάποιος για να σας δείξει πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας. Είναι αλήθεια ότι το ξύρισμα είναι ένα από τους πιο γρήγορους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στα πόδια, αλλά υπάρχουν παγίδες.  

Αν δεν ξυρίζετε με προσοχή τότε ίσως να καταλήξετε με κοπήματα, πληγές και εγκαύματα απο το ξυράφι και αυτό μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρό και άσχημό.

Μερικές συμβουλές για το αποτελεσματικό ξύρισμα αποτελούν οι εξήσης:

  • Το υγρό ξύρισμα χρησιμοποιώντας ένα ξυράφι, θα σας χαρίσει το καλύτερο αποτελέσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή σε στεγνό δέρμα, αλλά δεν θα σας δόσει το ίδιο βαθμό ικανοποίησης.


  • Το υγρό ξύρισμα μπορεί να είναι αρκετά ακατάστατο, οπότε είναι μάλλον καλύτερα να το κάνετε στο μπάνιο ή στο ντους. Έτσι εξασφαλίζεται επίσης ότι οι τρίχες είναι πιο μαλακές και ευκολότερο να τις ξυρίζεστε. Επιτρέψτε 3 ή 4 λεπτά για το ζεστό νερό να μαλακώσει τις τρίχες.
    Μπορείτε είτε να κάνετε σαπουνάδα στα πόδια σας με σαπούνι ή μπορείτε να χρησιμοποίηστε αφρός ξυρίσματος ή τζελ, ή οτιδήποτε θα βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το ξυράφι θα γλιστρήσει πολύ ομαλά πάνω στο δέρμα σας. Προσπαθώντας να ξυρίσετε τα πόδια σας χωρίς αυτό είναι σαν να ψάχνετε για μπελάδες.

  • Να χρησιμοποιείτε πάντα μια νέα λεπίδα ή ξυραφάκι μιας χρήσης κάθε φορά που θα ξυρίσετε τα πόδια σας γιατί είναι πιο πιθανό να κοπείτε, αν η λεπίδα είναι θαμπή. Ένα γυναικείο ξυράφι μάλλον θα λειτουργήσει καλύτερα για τα πόδια από ένα ανδρικό ξυράφι το οποίο έχει σχεδιαστεί για την κοπή των σκληρών τριχών.

  • Καλύψετε με σαπουνάδα ένα πόδι κάθε φορά και ξεκινώντας ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο ξυρίστε προς το γόνατο με μικρά ελαφρά χτυπήματα για ακριβώς μια ή δυο εκατοστά κάθε φορά. Προσπαθήστε να γλιστρήσετε το ξυραφάκι πάνω στο δέρμα αντί να πιέζετε κάτω.

  • Ξεπλύνετε τις τρίχες από το ξυραφάκι κάθε μια ή κάθε δύο χτυπήματα, αφήνοντας την λεπίδα καθαρή και το ξυράφι υγρό .

  • Αφού ξυρίζεται μια λορίδα από τον αστράγαλο ως το γόνατο, ξεκινήστε πάλι στον αστράγαλό σας με μια άλλη λορίδα μέχρι να γίνει ολόκληρο το πόδι . Ξεπλύνετε τα σαπούνια απο το πόδι αυτό και αμέσος σαπουνίστε το άλλο πόδι και κάντε το ίδιο.

  • Αν θέλετε να ξυρίστε γύρω από τα γόνατα και τους αστραγάλους σας να είστε πολύ προσεκτικοί, επειδή το δέρμα είναι πολύ κοντά στο κόκαλο και εκεί είναι εύκολο να κοπείτε. Τραβήξτε το ξυράφι πολύ απαλά και χρησιμοποιείτε μικρές ελαφριές κινήσεις.

    Ένα ξυραφάκι με περιστρεφόμενη κεφαλή μπορεί να σας βοηθήσει επίσης ακολουθώντας το περίγραμμα των ποδιών σας πολύ καλύτερα. Αν κοπείτε ελαφρώς, κρατήστε με πίεση επάνω στο τραύμα για να σταματήσει η αιμορραγία.

  • Αφού ξεπλύνετε, στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα για το σώμα.


    Διαβάστε ακόμα

    - 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

    Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

    - Συμβουλές για μάσκες ματιών

    - Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

    - Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

    - 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου