Συμβουλές για μάσκες ματιών

Οι σπιτικές μάσκες ματιών είναι πάρα πολύ εύκολες να γίνουν και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Εκτός απο το γεγονός οτι τα προϊόντα αυτά είναι αρκετά ακριβά  και οτι περιέχουν χημικά συστατικά, οι πιο υγιή θεραπείες ματιών  είναι οι φυσικές γιατί μπορούν να βρεθούν ακόμα και στην κουζίνα σας

 Από το γάλα μέχρι τις πατάτες, οι 100 % φυσικές σπιτικές μάσκες ματιών θα τονώσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια σας, κάνοντας έτσι και πιο όμορφη την εμφάνισή σας.

Μάσκα  για τα μάτια απο αγγούρι

     Η μάσκα ματιών απο αγγούρι είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές επιλογές για την πρόληψη από πρησμένα μάτια καθώς και τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από 1/2 αγγούρι. Αφού έχετε περάσει το αγγούρι απο το μιξερ, τοποθετήστε την πάστα στο ψυγείο για να σκληρύνει και να κρυώσει. Ύστερα, αφήστε το μίγμα για 20 λεπτά, και τέλος, απλώστε χρησιμοποίοντας τις άκρες των δακτυλών σας, σε όλη την επιφάνεια κάτω από τα μάτια και τα βλέφαρα


 Αφήστε τη μάσκα για  περίπου 20 λεπτά, ξεπλύνετε τα μάτια και ολόκληρο το πρόσωπο με χλυαρό προς κρύο νερό. Αυτό θα αφήσει το δέρμα να αισθάνεται φρέσκο ​​και ανανεωμένο.


Μάσκα ματιών απο πατάτα

    Οι φέτες πατάτας αποτελούν και άλλο ένα καλό συστατικό για μάσκες ματιών. Όπως και με τη μάσκα απο αγγούρι, κόβετε το 1/2 της μιας πατάτας και το περνάτε σε έναν επεξεργαστή/μπλέντερ, ετσι ώστε στην συνέχεια να είναι εύκολη στην εφαρμογή. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, εφαρμόστε ομοιόμορφα κάτω και γύρω από τα μάτια. Αυτό θα απελευθερώσει τα επιπλέον συσσωρευμένα υγρά γύρω από τα μάτια, που οδηγούν σε πρήξιμο της επιδερμίδας, και θα αφήσει τα μάτια να αισθάνονται αναζωογονημένα και ανανεωμένα.


Μάσκα ματιών απο γάλα

 Το γάλα είναι ένα άλλο φυσικό συστατικό που είναι φθηνό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την προώθηση της υγείας του δέρματος γύρω από τα μάτια. Για να μετατρέψετε το γάλα σε μια μάσκα ματιών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα χωρίς να τρέχει, αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρικής.  

Ανακατέψτε το με ένα πιρούνι ή χτυπήστε το ελαφρά έως που να δείτε μια ομαλή και κρεμώδη υφή, και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω και γύρω από τα μάτια, αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπο με δροσερό νερό. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα φρέσκο​​, λαμπερό πρόσωπο, με όμορφα φωτεινά και υγιή μάτια.


Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου