Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας


Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό φρέσκο γάλα
3 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα



Τι κάνουμε:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Δε χρειάζεται να βράσει απλός να κάψει. Το ανακατεύουμε που και που να μην μας κολλήσει.









  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. ( Βάζουμε το μικρό δάχτυλο μέσα και μετράμε μέχρι το 10, δλδ να είναι στα περίπου 45 βαθμούς Κελσίου)

Σε ένα ποτήρι βάζουμε 3 κουταλιές γιαούρτι και το ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι για να γίνει νερουλό και να μην έχει κομματάκια. Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι γάλα από την κατσαρόλα για να αραιώσει κι άλλο το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πάλι και το ρίχνουμε μετά στο υπόλοιπο γάλα. Αν έχετε πήλινο μπωλ ακόμα καλύτερα. Αν δεν έχετε , βάλτε το σε ένα γυάλινο μπωλ( ή σε μικρά γυάλινα βαζάκια)

Το καλύπτουμε καλά με μία παλία χοντρή κουβερτούλα και το αφήνεται όλη νύχτα να
πήζει (να μην μετακινηθεί ή κουνηθεί).

Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυόσει και την επόμενη ημέρα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου