Η δίαιτα που περιορίζει το αλάτι


Το ''κρυμμένο'' αλάτι των τροφών είναι ήδη πάρα πολύ για τον οργανισμό, ώστε να προσθέτουμε παραπάνω ποσότητα εις γνώσιν μας. 

Με μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά μπορούμε να ετοιμάσουμε πιάτα εξαιρετικής νοστιμιάς χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου αλάτι.








Τα βασικά tips :Περιορίστε δραστικά το προπαρασκευασμένο και το πρόχειρο φαγητό, καθώς και τα επεξεργασμένα τρόφημα.

Διαβάστε με προσοχή τις ενδείξεις και την πληροφορίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των τροφών, ώστε να είστε σε θέση να επιλέξετε τρόφημα που δεν περιέχουν μεγάλες ποσότητες ''κρυμμένου'' αλατιού.

Αποκλείστε από το διαιτολόγιο σας τους αλατισμενούς ξηρούς καρπούς, τα αλμηρά μπισκότα και τα τσιπς.

Αποφύγετε το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τις αλμυρές ελιές, τις έτοιμες σάλτσες μπάρμπεκιου και τσίλι, τα αλμυρά ψάρια σε κονσέρβα.

Χρησιμοποιήστε κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι, βασιλικό, θυμάρι, κάρι, κύμινο, πάπρικα, ξίδι, κρασί, δεντρολίβανο, εστραγκόν, πράσινες, κιτρίνες ή κόκκινες πιπεριές, για να νοστινεύσετε τα φαγητά σας χωρίς να προσθέσετε αλάτι.

Προσπαθήστε ώστε η  ημερήσια πρόσληψη θερμίδων να μην ξεπερνά τις 1.800.
 
Διαβάστε ακόμα

 
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου