Πόνος στο λαιμό.Τι κρύβει και τι μπορώ να κάνω;

      Τι πρέπει να αποφύγω και πώς μπορώ να απαλύνω τα συμπτώματα;

  • Αποφύγετε τα κρύα, καυτά ή  πικάντικα φαγητά που μπορεί να ερεθίσουν το λαιμό σας  περισσότερο.

  • Αυξήστε τα υγρά που πίνετε και ιδιαίτερα νερό και φρέσκο χυμό πορτοκάλι που είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και έτσι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην ανάρρωσή του.

  • Πίνετε ζεστά (όχι καυτά) ροφήματα. Το ζεστό τσάι με μέλι (το πιο αγαπημένο σπιτικό γιατρικό) μπορεί να ανακουφίσει το ¨τσούξιμο¨ στο λαιμό καθώς και στη ρευστοποίηση τυχών εκκρίσεων από τη μύτη ή το στόμα.

  • Αποφύγετε να πίνετε ή να κάνετε γαργάρες με αλκοόλ. Μπορεί να σας προσφέρουν μια παροδική ανακούφιση, αλλά ενδέχεται να ερεθίσουν περισσότερο την πάσχουσα περιοχή ή να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα.

  • Κάντε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο 2-3 φορές τη μέρα (1/2 κουταλάκι του γλυκού σε μισό ποτήρι νερό) ή με έτοιμα αντισηπτικά σκευάσματα. Επίσης, μπορείτε ως εναλλακτική λύση να χρησιμοποιήσετε αντισηπτικές/αναλγητικές καραμέλες που καταπραΰνουν τον πονόλαιμο.

  • Να κοιμάστε αρκετά και να τρέφεστε υγιεινά. Η ξεκούραση και η καλή διατροφή βοηθούν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού.

  • Πάρτε ελαφρά παυσίπονα (Depon, Panadol, κλπ.) και όχι αμέσως αντιβίωση χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό. Αυτός θα αποφασίσει αν είναι απαραίτητη η αντιβίωση, ποια αντιβίωση θα πάρετε και για πόσο χρονικό διάστημα.

     

    Διαβάστε ακόμα

    Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

    Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

    Power Foods

    Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


    Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

    Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

    Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

    Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

    Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

    Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου