Συμβουλευτικλά όργανα διεθνώς ορίζουν ότι 8 γραμμάρια ανά μερίδα είναι μια σημαντική ποσότητα ολικής αλέσεως.
Έτσι, οποιαδήποτε τρόφιμα παρέχουν αυτή την ποσότητα, μπορούν να θεωρηθούν ότι διαθέτουν ένα διατροφικά σημαντικό ποσοστό ολικής αλέσεως.
Πως να καταναλώσετε περισσότερα τρόφιμα ολικής αλέσεως.
- Είναι εύκολο να συμπεριλάβετε τρόφιμα ολικής αλέσεως στη διατροφή σας απλά αντικαθιστώντας κάποιες μερίδες εξευγενισμενών αμυλούχων τροφών με προϊόντα ολικής αλέσεως.
- Επιλέξτε τρόφιμα με πάνω από 8 γραμμάρια ολικής αλέσεως ανά μερίδα.
- Ψάξτε στην ετικέτα της συσκευασίας την ένδειξη "ολικής αλέσεως"
- Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πρωίνο δημητριακών ολικής αλέσεως.
- Αναμείξτε άγριο ρύζι με άσπρο ρύζι, ή επιλέξτε εξαρχής το καστανό ρύζι.
- Χρισημοποιήστε ψωμί ολικής αλέσεως.
- Σε όλα τα τρόφιμα προσέξτε τη σήμανση που υποδηλώνει την επιλογή των πρότων υλών.
- Όπως σε κάθε διαιτητική αλλαγή, αυξήστε την κατανάλωση τροφών ολικής αλέσεως σταδιακά, ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας τον χρόνο να προσαρμοστεί.
Γνωρίζατε ότι...τα τρόφιμα ολικής αλέσεως περιέχουν ολόκληρους σπόρους δημητριακών, απλά είναι αλεσμένοι σε λεπτότερα τεμάχια.
Να είστε προσεκτικοί! Οι λέξεις μπορεί να είναι παραπλανητικές... μπορεί να ακούγεται σαν δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά δεν είναι.
Για παράδειγμα:
multigrain - παράχθηκε με περισσότερες του ενός σπόρους δημητριακών, αλλά δεν είναι απαραίτητα ολικής αλέσεως
100% wheat - όλος ο σπόρος είναι σιτάρι, αλλά μπορεί να μην είναι ολικής αλέσεως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου