Βιταμίνες και Πηγές βιταμινών

Βιταμίνη Α

Κίτρινα ή πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, συκώτι, γαλακτοκομικά προϊόντα.

Βιταμίνη Β1

Μαγιά, σιτάρι, δημητριακά ολικής αλέσεως,  συκώτι.

Βιταμίνη Β2

Μαγιά,  δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πίτουρα, γάλα και αυγά.


Βιταμίνη Β3 (Νιασσίνη)
Κρέας, πουλερικά, ψάρια, εμπλουτισμένα δημητριακά, φυστίκια, πατάτες, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά.

Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)
Άπαχο κρέας, δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, φρούτα και λαχανικά.


Βιταμίνη Β6
Ψάρια, Άπαχο κρέας, πολερικά, μπανάνες, δαμάσκινα, ξερά φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, αβοκάντο.

Βιταμίνη Β8(Βιοτίνη)

Δημητριακά ολικής αλέσεως,μαγιά, συκώτι, φακές.


Βιταμίνη Β9(Φυλλικό οξύ)
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πίτουρα, ξερά μπιζέλια, φασόλια και φακές.


Βιταμίνη Β12
Προϊόντα κρέατος, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα.


Βιταμίνη C

Εσπεριδοειδή, μούρα και λαχανικά- ειδικά πατάτες και πιπεριές.

Βιταμίνη D

Ηλιακό φώς, ψάρια, αυγά, βούτυρο, εμπλουτισμένη μαργαρίνη και γαλακτοκομικά προϊόντα.


Βιταμίνη E

 Δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί, φύτρα σταριού, ελαιόλαδο.


Βιταμίνη K
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου