Απλές συμβουλές για το βραδινό γέυμα.

1- Φροντιστε να μην πάτε στο τραπέζι πολύ πεινασμένοι.

Αν πεινάτε πολύ θα καταναλώσετε πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού και ταυτόχρονα πολλές θερμίδες. Είναι καλό να έχουμε φάει κάτι, 2-3 ώρες πρίν το βραδινό γέυμα. Ένα φρέσκο η 2-3 αποξηραμένα φρούτα, 1 bar δημητριακών, είναι καλές επιλογές για να μας δώσουν ενέργια, να κρατήσουν ενεργό τον μεταβολισμό μας και να μας αποτρέψουν από τη βραδινή "υπερφαγία".


2- Ξεκινήστε τη μέρα με ένα καλό πρωινό γέυμα.

Σύμφωνα με  έρευνες, όσοι καταναλώνουν πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να τσιμπολογούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού οι πειρασμοί γύρο μας είναι πολλοί. Πολλοί τσιμπολογούν ασυναίσθητα, φορτώνοντας με θερμίδες τον οργανισμό τους.

3- Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε φάει πολύ

Τότε το βράδι επιλέξτε κάτι ελαφρύ, όπως μια σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, μια φρουτοσαλάτα, ή γιαούρτι με μέλι και φρούτα.


4- Πείνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Με τον τρόπο αυτό ενυδατώνετε τον οργανίσμο σας, δημιουργείτε ένα αίσθημα κορεσμού και αποτρέπετε τον εαυτό σας από ενδεχόμενα τσιμπολογήματα.

5- Μην διστάσετε...

Αν είστε σε εστιατόριο, ζητήστε να σας πουν αναλυτικά τι περιέχει το πιάτο που σας ενδιαφέρει, να σας αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με ψητά/βραστά λαχανικά, τη μαγιονέζα με απλό λαδόξιδο, το λευκό ψωμί με μάυρο/ολικής άλεσης. Αφήστε το αναψυκτικό και συνοδέυστε με μεταλλίκο νερό ή σόδα με λεμόνι.

6- Αποφύγετε τα λιπαρά και δύσπεπτα φαγητά το βράδι

Τα λιπαρά φαγητά ή αυτά που έχουν σάλτσες, τυριά, μπαχαρικά ή κρέμα γάλακτος, ακόμη και τα τηγανητά, είναι δύσπεπτα και θα ταλαιπωρήσουν το στομάχι σας κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Επιλέξτε μια μικρή ποσότητα από άπαχο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι και συνοδεψτέ το με λίγο ρύζι ή πουρέ πατάτας ή ψητά / βραστά λαχανικά.

7- Χρησιμοποιήστε μικρό πιάτο αντί για μεγάλο.

Έτσι οι ποσότητες που θα καταναλώσετε θα είναι μικρότερες. Επίσης, αν υπάρχει μπουφές, φανείτε ποιοτικοί στις επιλογές σας, όχι ποσοτικοί!

8- Τρώτε αργά

Δώστε έμφαση στην κουβέντα με τα φιλικά σας πρόσωπα, και όχι στο φαγητό. Στην περίπτωση αυτή, δεν ισχύει το ρητό "Όταν τρώμε, δεν μιλάμε" Σταματήστε να τρώτε όταν πεινάτε ακόμη. Θα δείτε 'οτι μετά από περίπου 15 λεπτά θα αισθανθείτε ότι χορτάσατε χώρις να τρώτε ακόμη. Αυτό συμβαίνει διότι περναεί κάποιο διάστημα (περίπου 15 λεπτά ) από την ώρα που το φαγητό πάει στο στομάχι μας μέχρι να μεταφερθεί το σήμα στον εγκέφαλο και να αισθανθούμε ότι χορτάσαμε.

9- Αποφύγετε το γλυκό μετά το βραδινό φαγητό

Θα επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιτές θερμίδες. Και αφού το βράδυ η δραστηριότητα μας είναι μειωμένη (συνήθως μετά από λίγο πέφτουμε για ύπνο) όλες αυτές πι περιττές θερμίδες που θα πάρουμε δεν θα καταναλωθούν από τον οργανισμό και θα μετατραπούν σε λίπος στο σώμα μας. Μια άλλη απλή λύση, αν θέλετε οπωςδήποτε κάτι γλυκό μετά το φαγητό σας, είναι να επιλέξτε άπαχο γιαούρτι με φρούτα και μέλι.

10- Αν δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στους πειρασμούς...

Τότε δεν χάλασε ο κόσμος. Την επόμενη μέρα καταναλώστε περισσότερο φρέσκα λαχανικά και φρούτα και περπατήστε λίγο περισσότερο. Κανείς δεν παίρνει βάρος αν φάει κάτι παραπάνω για 1-2 μέρες. Για να πάρουμε βάρος θα πρέπει συστηματικά να μην προσέχουμε την διατροφή μας και να κάνουμε καθιστική ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου