Θρεπτικά συστατικά για υγιή νύχια

Όπως τα μαλλιά, έτσι και τα νύχια επηρεάζονται άμεσα από τις θερμίδες που περιέχουν τα τρόφιμα, αλλά κυρίως από την ποιότητα της διατροφής.

Το πόσο εύκολα σπάνε, ξεφλουδίζουν ή εμφανίζουν λευκά στίγματα τα νύχια είναι στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή.













 Τα παρακάτω στοιχεία είναι σημαντικά για την καλή υγεία των νυχιών:



Ψευδάργυρος
Έχει βρεθεί ότι ο ψευδάργυρος παίζει ρόλο στον περιορισμό των άσπρων στιγμάτων στα νύχια. Επίσης, τα λευκά στίγματα των νυχιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας δίαιτας φτωχής σε πρωτεΐνες

Πρωτεΐνες
Η έλλειψη ικανοποιητικής πρόσληψης πρωτεΐνης από τροφές όπως κρέας, αβγά και όσπρια μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση λευκών κηλίδων στην επιφάνεια των νυχιών. Η πρωτεΐνη είναι βασική δομική μονάδα των νυχιών (κυρίως με τη μορφή της κερατίνης) και για αυτό η πρόσληψη του σημαντικού αυτού θρεπτικού συστατικού επηρεάζει την εμφάνιση αλλά και τη σκληρότητα των νυχιών.

Ασβέστιο
Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για να έχουμε υγιή νύχια. Χωρίς το ασβέστιο, τα νύχια χάνουν τη δύναμη και την αντοχή τους και γίνονται πιο ευαίσθητα και στεγνά. Το ασβέστιο μπορούμε να το πάρουμε από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα σκούρα πράσινα λαχανικά, το σουσάμι και κάποια λαχανικά και ψάρια.

Γενικά, στίγματα ή άλλα ιδιαίτερα στοιχεία στην εμφάνιση των νυχιών δηλώνει ανεπάρκεια κάποιου διατροφικού στοιχείου. Έτσι, καφε-κόκκινα στίγματα μπορεί να οφείλονται σε απώλεια φολικού οξέος, βιταμίνης C ή πρωτεΐνης. Επίπεδα ή αδύναμα νύχια μπορεί να οφείλονται σε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, ενώ λευκές γραμμές μπορεί να παρουσιαστούν λόγω χαμηλού σιδήρου


Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Ποιο είναι το τέλειο χειμερινό άρωμα για σένα;

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

8 μυστικά για δροσερή αναπνοή

Νικήστε την επιθυμία για τσιγάρο με 10 τρόπους

Τα 10 σημάδια μιας προβληματικής σχέσης

Υδατάνθρακες που «καίνε» το λίπος

5 τροφές που αγαπούν το σώμα σας

Οι θερμίδες των ποτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου