Ψιλοκόψτε το κόκκινο λάχανο, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και προσθέστε λίγο νερό. Σιγοβράζετε μέχρι το λάχανο να είναι χλωμό.
Μοιράζετε το διάλειμμα σε δυο πλαστικά ή γυάλινα μπολάκια.
Στo ένα από τα μπολ βουτήξτε το ένα μεταξωτό μαντήλι και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Αφού έχει ολοκληρωθεί ο εμποτισμός στο πρώτο μπολ, αφαιρέστε το μαντήλι και μετά το βουτάτε σε ένα άλλο μπολ με σόδα μαγειρικής (το μείγμα θα μετατραπεί πράσινο-μπλε χρώμα). Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Στo δεύτερο μπολ προσθέστε λίγο ξύδι - το μείγμα θα μετατραπεί σκούρο ροζ - βουτήξτε το άλλο μεταξωτό μαντήλι σ' αυτό και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Σημείωση: To λαχανό νερό αλλάζει το χρώμα του ανάλογα με το pH του. Μετά το πλύσημο τα χρώματα έγιναν πιο απαλά.
Κουρκούμη
Ανακατέψτε την κουρκούμη και το νερό - αφήστε τα να βράσουν - προσθέστε το μεταξωτό μαντήλι και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Πάπρικα
Ανακατέψτε την πάπρικα και το νερό - αφήστε τα να βράσουν - προσθέστε το μεταξωτό μαντήλι και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Παντζάρι
Βράζουμε 3 ψιλοκομμένa παντζάρια σε λίγο νερό για περίπου 40 λεπτά, τα πολτοποιούμε καλά όλα μαζί. Προσθέστε το μεταξωτό μαντήλι και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ:
Διαβάστε ακόμα
Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη
Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.
20 Συμβουλές για σωστή διατροφή
Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ
‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ
Tροφές με μηδενικές θερμίδες
Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου