Για πιο τραγανό τηγανιτό μπέικον
Αλευρώστε το ελαφρά πριν τα τηγανίσετε. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα γίνει πιο τραγανό.
Έκοψε το γιαούρτι στο φαγητό;
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτία, αδει'αστε το φαγητό σε κρύα και ρίξτε δύο παγάκια. Ανακατέψτε αργά και συνεχώς.
Πώς θα βράσετε γάλα, χωρίς να κολλίσει;
Πριν το βάλετε στην κατσαρόλα, βρέξτε τη με νερό.
Έπεσε περισσότερη ζάχαρη στο γλυκό σας;
Προσθέστε 1κ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο.
Πώς θα αρωματίσετε το κέικ σας;
Φροντίστε να έχετε απόθεμα αρώματος από πορτοκάλια ή λεμόνια. Πως θα το πετύχετε; Τρίψτε στον τρίφτη λεμόνι και πορτοκάλι, συγκεντρώστε το ξύσμα τους σε ένα βάζο, περιχύστε το με κονιάκ και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Πώς θα στολίσετε το κείκ σας;
Τοποθετήστε πανώ του ένα χάρτινο πετσετάκι με σχέδια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη. Αφαιρέστε προσεκτικά το πετσετάκι και το κέικ σας θα είναι στολισμένο!
Ξεράθηκε το κέικ σας;
Βουτίξτε το αμέσως σε γάλα και μετά βάλτε το να ζεσταθεί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
Για τριμμένο τυρί μεγάλης διάρκειας
Το μόνο που χρείαζετε είναι να το τοποθετήστε σε γυάλινο βάζο, το οποίο θα διατηρήσετε έπειτα στο ψυγείο.
Για να μη μυρίζει το κοτόπουλο ή το κουνέλι κατά το μαγείρεμα
Πριν τα μαγειρέψετε, πλύντε τα με ξίδι.
Πότε πρέπει να πετάξετε το γάλα;
Όταν η ρόη του δεν είναι εύκολη ή έχει κομμάτια, όταν έχει περίεργη γεύση ή όταν η χάρτινη συσκευασία του έχει διαγκωθεί.
Για πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες
Πριν τις τηγανίσετε, αφήστε τις να μουλιάσουν σε γάλα και νερό.
Πώς θα δέσει γρηγορότερα το ζελέ σας;
Πριν ρίξετε το απαιτούμενο νερό, προσθέσετε λίγη σόδα.
Για να διατηρηθεί μαλακή η σοκολάτα σε μπεν μαρί
Προσθέστε 1κ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Πώς θα βελτιώσετε τη γεύση του βασιλικού πολτού;
Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μέλι και ανακατέψτε καλά. Η γέυση του θα είναι ευχάριστη και θα φαγωθεί με ευκολία.
Για αυγά μεγάλης διάρκειας
Τοποθετήστε τα σε ένα σκεύος, όπου προηγουμένος έχετε βάλει πίτουρο και χοντρό αλάτι. Με τον τρόπο αυτό, τα αυγά θα διατηρηθούν φρέσκα, αφού δε θα υπάρχει κίνδυνος υγρασίας που είναι και ο πιο σημαντικός εκθρός τους.
Για μαλακό τυρί
Βουτήξτε το σε γάλα και αφήστε το για λίγες ώρες. Μετά θα μπορείτε να το τρίψετε εύκολα.
Θέλετε να χτυπήσετε γρήγορα τα αυγά;
Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι πριν αρχίσετε το χτύπημα να βάλετε το σύρμα στην κατάψυξη για πέντε λεπτά.
Πώς θα διατηρήσετε τους κρόκους των αυγών των οποίων χρησιμοποιήστε το ασπράδι;
Βάλτε τους στο ψυγείο σ'ένα μπολ και σκεπάστε τους με κρύο νερό που θα ανανεώνετε σε καθημερινή βάση.
Για σηντήρηση όσπριων
Κλείστε τα σε ένα γυάλινο βάζο που σφραγίζει καλά μαζί με μερικές σκόρδο και φύλλα δάφνης.
Τινάζεται το λάδι όταν τηγανίζετε;
Ρίξτε μια πρέζα αλάτι όταν το λάδι είναι ακόμη κρύο κι έτσι θα αποφύγετε το τίναγμα του λαδιού.
Έπεσε πολύ ξίδι στη σαλάτα;
Ρίξτε μέσα την ψίχα από μια φέτα ψωμί κια ανακατέψτε καλά. Θα απορροφήσει το παραπανίσιο ξίδι.
Στέγνωσε το σαλάμι;
Τυλίξτε το σε ένα καθαρό πανάκι, εμποτισμένο με λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας. Διατηρήστε το έτσι μέχρι να το καταναλώσετε, ραντίζοντας κάθε τόσο το πανάκι με κρασί. Με τον τρόπο αυτό το σαλάμι θα μαλακώσει και θα αναδειχθεί περισσότερο η γεύση του.
Πώς θα πετύχετε σφιχτή μαρέγκα;
Προσθέστε στα ασπράδια λιγες σταγόνες λεμόνι ή ξίδι.
Πώς θα αποφύγετε το σκάσιμο των λουκάνικων κατά το τηγάνισμα;
Βράστε τα δέκα λεπτά και στη συνέχεια τηγανίστε τα σε λάδι, αυξάνοντας σταδιακά τη θερμολρασία.
Πώς θα ξαλμυρίσετε πάστες σαρδέλες;
Καθαρίστε τις, βγάλτε τα κόκαλα, πλύντε τις με νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για δέκα λεπτά στο γάλα. Μετά ξεπλύντε τις.
Για ξεχωριστή γεύση γαλλικού καφέ
Βάλτε στο φίλτρο του καφέ μια πρέζα αλάτι και ο καφές σας θα αποκτήσει μια ξεχωριστή αλλά και λιγότερο έντονη γεύση.
Για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ σας
Εφαρμόστε ένα αποτελεσματικό τέχνασμα: λιώστε το βούτηρο με το αλάτι και μέτα προσθέστε το αλεύρι.
Βράσατε τα μακαρόνια πολλή ώρα τριν τα σερβίρετε και φοβάστε μη κολλήσουν;
Φυλάξτε τα σε μια πλαστική σακούλα προσθέτοντας λάδι για να μη κολλήσουν. Μπορείτε να τα ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα με σκέπασμα ή σκεπασμένα σε χαμηλό φούρνο.
Γάλα για μαλακό ρύζι
Αν θέλετε να γαρνίρετε τα ψ'αρια, το κρέας και τα λαχανικά με ρύζι, προσθέστε στο τέλος του μαγειρέματος λίγο γάλα. Με τον τρόπο αυτό το ρύζι γίνεται πιο μαλακό.
Πώς διατηρούνται οι ξηροί καρποί;
Επειδή περιέχουν πολλά λιπαρά, αν αποθηκευτούν γι αμεγάλο χρονικό διάστημα σε ζεστό χώρο, θα ταγγίσουν. Για το λόγο αυτό, πρέπει να καταναλώνονται σύντομα μετά την αγορά τους, διαφορετικά πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγελιο και όχι στο ντουλάπι τις κουζίνας.
Για μαρμελάδες διαρκείας
Πριν γεμίσετε τα βαζάκια, βρέξτε το εσωτερικό τους με λίγο λικέρ.
Πώς πρέπει να φυλλάσσονται τα μπαχαρικά;
Πρέπει να να φυλάσσονται σε γυάλινα βαζάκια στο ντουλάπι . Χρειάζονται σκοτεινό χώρο, διότι αλλιώς χάνουν το άρωμα και το χρώμα τους.
Διαβάστε ακόμα
Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη
Power Foods
Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας
Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ
Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας
Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου.
Τροφική αλλεργία και πρόληψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου