Καρυκεύματα & Μυρωδικά στη κουζίνα σας

Πώς θα χρησιμοποιείστε σώστα τα καρυκεύματα και τα μυρωδικά φύτα στη μαγειρικη :

  • Τα αρωματικά φυτά και τα καρυκεύματα πρέπει να τα προσθέτετε στο φαγητό 15 λεπτά πριν βγάλετε την κατσαρόλα από την φωτιά για να μην χαθεί το άρωμά τους από το πολύ βράσιμο. 

  • Στα φαγητά που βράζονται σε χαμηλή φωτιά, να βάζετε πάντα τα αρωματικά φυτά ολόκληρα. Να τα βάζετε στην αρχή του βρασίματος, ώστε με το σιγανό βράσιμο να βγεί όλη η γεύση και το άρωμά τους.

  • Τα ολόκληρα μυρωδικά να τα βάζετε σ' ένα σακκουλάκι από τουλουπάνι για να μπορείτε να τα βγάζετε εύκολα όταν θα έχει τελιώσει το ψήσιμο του φαγητού.

  • Τα φύλλα των άρωματικών φυτών, πριν τα ρίξετε στο φαγητό, να τα τρίβετε με τα δάχτυλά σς πολύ καλά, για να γίνουν λεπτά και να βγάλουν όλο το αίθέριο έλαιο που περιέχουν.

  • Οι ολόκληροι άρωματικοί καρποί, πρέπει να τηγανίζονται ελαφρά πριν χρησιμοποιηθούν, για να βγεί η πικάντικη γεύση τους.

  • Χρησιμοποιείστε 1/4 κουταλάκι γλυκού ξερά φυτά ή 1 κουτ.γλυκού φρέσκα φυτά για φαγητό 4 ατόμων. Αν προτιμάτε μιά γεύση πιο έντονη, αυξείστε την ποσότητα αυτή.

Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό και πολύ χρήσιμο blog σας
    ευχαριστούμε που γίνατε φίλοι του blog μας.
    Το ίδιο κάναμε και εμείς.
    Με εκτίμηση
    Παύλος& Μαριέτα
    dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δηλαδή που τα βάζω απ την αρχή μάλλον είμαι λάθος ε?? χεχε! πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή