Συμβουλές για τον Κήπο σας

Για αφαίρεση των χόρτων από τον κήπο

Ρίξτε πάνω τους μερικές φορές το καυτό νερό όπου βράσατε μακαρόνια. Πρόκειται για μια μέθοδο γρήγορη, οικονομική, αποτελεσματική και ταυτόχρονα οικολογική.

Πώς θα κρατήσουν περισσότερα τα λουλούδια σε βάζο στο μπαλκόνι;





Προσθέστε σ' αυτά μερικούς κόκκους χοντρό αλάτι. Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύονται και από την παγωνιά.

Πώς θα διώξετε τα έντομα από τα μπουμπούκια των τριανταφυλλών;

Φυτέψτε λεβάντα, που το άρωμα της απομακρύνει τα παράσιτα ανάμεσα στις τριανταφυλλιές. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε το εντομοκτόνο που καταστρέφει το φυτό και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Θέλετε να πάτε ταξίδι, αλλά σκέφτεστε ότι θα ξεραθούν τα λουλούδια σας;

Φτιάξτε μόνοι σας ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Πάρτε μερικά μπουκάλια αναψυκτικών ή γάλακτος(γυάλινα ή πλαστικά), γεμίστε τα νερό, κάντε τους από ένα βούλωμα με μια μπάλα βαμβάκι και μπήξτε τα στο χώμα με το στόμιο προς τα κάτω. Το χώμα θα απορροφήσει το νερό με αργό ρυθμό κι έτσι τα λουλούδια σας δε θα μείνουν απότιστα. Μπορείτε επίσης, να γεμίσετε την μπανιέρα με νερό ( μέχρι 10 εκ ύψος) και να τοποθετήσετε εκεί τις γλάστρες σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσουν την υγρασία τους μέχρι να επιστρέψετε.

Κιτρίνισε το γκαζόν σας;

Ραντίστε την περιοχή που κιτρίνισε με μπίρα, τα ένζημα της οποίας έχουν την ιδιότητα να δυναμώσουν το γρασίδι και να εξοντώνουν τους μύκητες που ευθύνονται για την ξήρανσή του.

Εξουδετέρωση μυρμηγκιών

Εάν οι γλάστρες σας συγκεντρώνουν μυρμήγκια, μπορείτε να τα καταπολεμήσετε με δυόσμο. Βράστε περίπου 100 γρμ. φρέσκα φύλλα δυόσμου σε 1 λίτρο νερό και ποτίστε με το υγρό αυτό τις γλάστρες σας.

Πώς θα διώξετε τις ψείρες από τα φυτά σας;

Μουσκέψτε για 24 περίπου ώρες τις γόπες των τσιγάρων ή των πουρών σας, φιλτράρετε στη συνέχεια το νερό και ραντίστε με αυτό τα φυτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ένα αφέψημα που θα φτιάξετε βράζοντας 3 κούπες νερού, 2κ.σούπας λιωμένο σκόρδο και 1/2 κούπας ξηρό μαϊντανό. Αφήστε το υγρό να κρυώσει, στραγγίστε το και ψεκάστε μ' αυτό τα φυτά σας.

Φεύγει το χώμα από τις γλάστρες σας;

Τοποθετήστε ένα φίλτρο καφέ στην τρύπα εξώδου του νερού στη βάση της γλάστρας. Είναι αρκετό να συγκρατήσει το χώμα και να συμβάλλει στο σωστό στράγγισμα του νερού.

Πώς να διώξετε τις αράχνες και τις μελίγκρες;

Διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα και άλλο τόσο λάδι -ελαιόλαδο, σπορέλαιο - σε 5 λίτρα νερό και ψεκάστε τα φυτά.

Πώς να διώξετε μικρά ζώα από τον κήπο σας;

Για να διώξετε τα μικρά ζώα από τον κήπο, χρησιμοποιήστε πιπεριές και σκόρδο. Τρίψτε 3-4 καυτερές πιπεριές και 1-2 κεφάλια σκόρδο και προσθέστε δυο λίτρα ζεστό νερό. Αφήστε το για μία νύχτα και το πρωί αραιώστε το με αρκετό νερό - περίπου 5 λίτρα- και ποτίστε το έδαφος γύρο από τα φυτά. Είναι βέβαιο ότι τα ζωάκια δε θα ξαναπλησιάσουν τα λουλούδια σας.

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Ποιο είναι το τέλειο χειμερινό άρωμα για σένα;

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

3 σχόλια: