Σε μία γωνία του κήπου σας δημιουργήστε ένα σωρό ή τοποθετήστε ένα κάδο ( μπορείτε να τον προμηθευτείτε από το εμπόριο σε διάφορα μεγέθη)
- Τεμαχίστε όσο πιο καλά μπορείτε ( όσο πιο μικρά είναι τόσο πιο γρήγορα κομποστοποιούνται) τα υπολείμματα από τα κλαδέματα, τις καλλιέργειες, το κούρεμα του γκαζόν ή τα υπολείμματα φυτικής προέλευσης από την κουζίνα σας)
- Ανακατέψτε καλά. Φροντίστε δ.λ.δ. τα ξυλώδη θρυμματισμένα υλικά να είναι μαζί με τα πράσινα, έτσι ώστε το κόμποστ να μπορεί να αναπνέει και να μη μουχλιάσει.
- Τοποθετήστε τα στον σωρό που φτιάξατε ή μέσα στον κάδο.
- Φροντίστε να το ραντίζετε τακτικά με νερό, έτσι ώστε να επιτευχθεί η κομποστοποίηση, αλλά αποφύγετε τις υπερβολές. Λάβετε υπόψη ότι αν το κόμποστ είναι στεγνό, σταματάει η κομποστοποίηση, ενώ αντίθετα αν έχει υπερβολική υγρασία, τα φυτικά υπολείμματα σαπίζουν.
- Σε περίπτωση που αναδύεται μυρωδιά σήψης, ανακατέψτε και προσθέστε απορροφητικά υλικά πλούσια σε άνθρακα, όπως φερά φύλλα, ή κομματάκια εφημερίδας.
- Σε κάθε περίπτωση προστατεύετέ το από τη βρόχη και την ηλιοφάνεια.
Διαβάστε ακόμα
Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη
Power Foods
Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας
Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ
Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας
Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου.
Τροφική αλλεργία και πρόληψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου