Αφέψημα
Βράζουμε τα αρωματικά φύτα δέκα λεπτά έως μισή ώρα σε ανοξείδωτη σκεπασμένη κατσαρόλα.
Τ' αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μείνουν και μετά τα σουρώνουμε.
Συνήθως βράζουμε τις φλούδες, τις ρίζες και τους καρπούς. Η αναλογία είναι συνήθως, μιά κουταλιά βότανα σε τρία φιλτζάνια νερό.
Έγχυμα
Είναι και ο πιο απλός και σωστός τρόπος να πάρουμε τις πολύτιμες ουσίες από τα βότανα.
Βάζουμε τα αρωματικά φύτα που διαλέξαμε (άνθη ή φύλλα) σε γυάλινο ποτήρι και ρίχνουμε από πάνω βραστό νερό.
Το σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να μείνουν 10 έως 30 λεπτά. όσο περισσότερο χρόνο το αφήνουμε, τόσο περισσότερες πολύτιμες ουσίες θα βγάλουν. Ο μεγαλύτερος χρόνος είναι τρείς ώρες.
Μετά σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε το υγρό. Αυτό που θα περισσέψει το φυλάμε (αν θέλουμε) σκεπασμένο στο ψυγείο 2-3 μέρες το πολύ.
* Χρησιμοποιούμε μόνο γυάλινο ή κεραμικό δοχείο.
* Η αναλογία είναι 1 κουταλάκι γλυκού βότανα σε ένα φλυτζάνι νερό.
Διαβάστε ακόμα
Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη
Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.
20 Συμβουλές για σωστή διατροφή
Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ
‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ
Tροφές με μηδενικές θερμίδες
Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου