Συμβουλές για τα Ψάρια & Θαλασσινά

Πώς θα καθαρίσετε ευκολότερα το ψάρι;

Πριν το καθαρίσετε, αφήστε το για μισή ώρα στην κατάψυξη, έτσι ώστε να σκληρύνει και να το καθαρίσετε πιο εύκολα.

 Μπορείτε, επίσης πριν το καθαρίσετε να το τρίψετε με ξίδι.


 

Τηγανίζετε ψάρια και το τηγάνι γεμίζει με έναν άσπρο αφρό;

Βάλτε στο λάδι του τηγανίσματος δύο φύλλα μαρουλιού ή ένα μπαλάκι φτιαγμένο από ψίχα ψωμιού και ο αφρός θα φύγει.

Πώς θα ξαλμυρίσετε παστές σαρδέλες;

Καθαρίστε τις, βγάλτε τα κόκαλα, πλίντε τις με νερό και αφήστε τις να μουλιάσουν για δέκα λεπτά στο γάλα. Μετά ξεπλύντε τις.

Πώς θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά του ψαριού από τις ασημένιες σας πιατέλες;

Προσθέστε στο νερό πλυσίματος 1κ.γλυκού μουστάρδα σε σκόνη.

Για πιο τραγανιστά καλαμαράκια

Πλύντε τα, σκουπίστε τα, βάλτε τα σε μια λεκάνη με άφθονο λάδι και 3-4 κουταλιές νερό και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Με τον τρόπο αυτό τα καλαμαράκια σας θα γίνουν τραγανά απ' έξω και μαλακά στο εσωτερικό.

Ξίδι για εύκολο καθάρισμα ψαριών

Πριν καθαρίσετε τα ψάρια, ραντίστε τα με ξίδι. Είναι ένας εύκολος τρόπος για αν αποφύγετε τη γνωστή ταλαιπωρία.

Μαγιά για ξαλμύρισμα μπακαλιάρου

Προσθέστε στο νερό όπου έχετε αφήσει τον μπακαλιάρο λίγη μαγιά μπίρας. Ο μπακαλιάρος θα είναι πολύ γρήγορα έτοιμος για μαγείρεμα.

Αλάτι για πιο νόστιμο ψάρι

Για να γίνει πιο νόστιμο το ψάρι, χρειάζεται πριν το μαγειρέψετε να το πασπαλίσετε με λίγο αλάτι, να το αφήσετε λίγες ώρες και μετά να το ξεπλύνετε. Με τον τρόπο αυτό η σάρκα του ψαριού γίνεται πιο σφιχτή και πιο γευστική.

Για να μυρίζουν θάλασσα τα ψάρια σας

Εάν αγοράσατε φρέσκο ψάρι, αλλά δε σκοπεύετε να το καταναλώσετε άμεσα, μπορείτε να το καθαρίσετε, να το πλύνετε και να το βάλετε σε μια ειδική σακούλα. Στη σακούλα πρέπει ωστόσο να βάλετε νερό και στη συνέχεια να τη δέσετε καλά με ένα λάστιχο έτσι ώστε να μην ανοίξει.

Πότε το χταπόδι και η σουπιά είναι κατεψυγμένα;

Όταν το μελάνι τους είναι παχύρρευστο. Όταν αντίθετα είναι ρευστό, τότε είναι φρέσκα.

Πώς δε θα βγαίνει η πέτσα του ψαριού κατά το βράσιμο;

Πριν βράσετε το ψάρι, περιχύστε το με χυμό λεμονιού.

Πότε είναι μπαγιάτικες οι σαρδέλες;

Η φρεσκάδα των ψαριών φαίνεται από τα βράγχια, τα χρώματα και τα μάτια τους. Αν παρατηρήσετε μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια της σαρδέλας, μην απορήσετε. Σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικες και ότι δεν πρέπει να τις καταναλώσετε.

Πότε είναι φρέσκα τα μύδια;

Τα μύδια είναι φρέσκα όταν είναι κλείστα ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα είναι μπαγιάτικα και πρέπει να τα πετάξετε. Επίσης, πετάξτε όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου