ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

1. Όταν ψιλοκόβουμε τα λαχανικά για το μαγείρεμα, συμβάλλουμε στην γρηγορότερη οξείδωση και απώλεια των βιταμίνων τους. Γι'αυτό, λοιπόν, προτιμάμε να βράζουμε ολόκληρα τα λαχανικά. όταν πρόκειται για λαχανικά όπως το μαρούλι ή η σαλάτα, τα κόβουμε με το χέρι.

2. Δεν μουλιάζουμε στο νερό για ώρα τα λαχανικά, γιατί κινδυνεύουν να χάσουν όλες τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες τους.



Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα πλένουμε κατώ από τρεχούμενο νερό.

3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά λίγο πριν τα καταναλώσουμε. Μόνον έτσι θα πάρουμε από αυτά όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

4. Αφαιρούμε από κρέας και τα πουλερικά το ορατό λήπος και την πέτσα. Έτσι, αποφεύγουμε τις πολλές θερμίδες και μειώνουμε σημαντικά την περιεκτικότητα του πιάτου μας σε χοληστερίνη.

5. Βράζουμε ή ψήνουμε στο αλουμινόχαρτο τις πατάτες ή τα παντζάρια μάζι με τη φλούδα τους , αφού πρώτα τα τρίψουμε με σφουγγάρι και τα ξεπλύνουμε με άφθονο νερό, για να μειώσουμε την απώλεια των βιταμινών.

6. Προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος το αλάτι και τα μυρωδικά. έτσι, με μικρότερη ποσότητα νοστιμίζει περισσότερο το φαγητό μας. Επιπλέον, το αλάτι στην αρχη του μαγειρέματος μπορεί να κάνει το κρέας πιο σκληρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου