Τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου!

Αυτοπεποίθηση τώρα!


Κέρδισε ξανά τη χαμένη -ή έστω και λίγο πεσμένη αυτοπεποίθησή σου και με όπλο αυτή, κέρδισε κια τη ''μάχη'' σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

  • Κάνε μια λίστα με τα προτερήματά σου.
    Φέρσου δικαία στον εαυτό σου και αναγνώρισε του τα δυνατά του στοιχεία. Είσαι γλυκία, κοινωνική, έχεις καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ, ξέρεις να κάνεις υπομονή. Επικεντρώσου σε αυτά που ξέρεις να κάνεις καλά και μην ... αυτομαστιγώνεσαι για όλα όσα θεωρείς ότι σου λείπουν.






    Όταν ''πέφτεις'' και νομίζεις ότι τα κάνεις όλα στραβά, απλά ανάτρεξε στη λίστα σου και υπενθύμισε στον εαυτός σου ότι τα πράγμματα, φυσικά, δεν είναι έτσι.
     
  • Μη μειώνεις τον εαυτό σου μπροστά στους άλλους.Πώς θα πιστέψουν οι άλλοι σε εσένα, αν δεν πιστέυεις έσυ η ίδια στον εαυτό σου; Έιτε μιλάμε για τη δουλεία, είτε για το αγόρι που σου αρέσει, το να μειώνεις τον εαυτό σου μπροστά σε τρίτους τσαλακώνει την εικόνα σου προς τα έξω και, φυσικά, αυτο δεν είναι καθόλου σωστό για εσένα. Μη σε ξανακούσουμε λοιπόν, για παράδειγμα , να πετάς μπροστά στον κούκλο συναδελφό σου ατάκες του τύπου: ''Με αυτό το σώμα ποιός θα γυρίσει να με κοιτάξει ;'' επειδή μπορεί να πήρες δυο κιλάκια τον χειμώνα!
  • Επίλεξε πρότυπο. Ας υποθέσουμε ότι στη δουλειά σου υπάρχει μια συνάδελφος που μισείς θανάσιμα, επειδή τα κάνει όλα τέλεια, εντιπωσίαζει τους πάντες με τα καταρθώματά της και, με δύο λόγια, είναι αυτό που θα ήθελες να είσαι, αλλά νομίζεις ότι δεν μπορείς. Αντί να την βλέπεις αρνητικά και ανταγωνιστικά, τι θα έλεγες να την παρατηρήσεις από μια αλλη οπτική; Αναρωτήσου λιγάκι ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν να είναι καλή σε όλα, εντόπισέ τα και υιοθέτησέ τα κι εσύ! Αν, παρ΄ολα αυτά , σου φαίνεται '' βαρή '' να κάνεις πρότυπό σου την ανταγωνίστρια σου, αναζήτησε το ''είδωλό'' σου  γιατι όχι σε κάποια αγαπημένη σου ηρωίδα από ταινία ή σειρά.
  • Υποστήριξε τον εαυτό σου.

    Γίνε εσύ η ίδια η πρώτη fan του εαυτού σου και να είσαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ' γι'αυτό, λοιπόν, μην σαμποτάρεσαι από μόνη σου. Αν με το που προκύψει κάποια πρόκληση στη ζώη σου, η αντίδρασή σου είναι ότι δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις σε αυτή, τότε, όντως θα είναι δύσκολο να βρείς το θάρρος για να κάνεις το αντίθετο. Εμείς πιστέυουμε 'οτι μπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου. Πίστεψέ το κι εσύ!
  • Μάθε να δέχεσαι τα κομπλιμέντα.Σου λένε μια καλή κουβέντα για το φόρεμα που φοράς και η απάντησή σου είναι : '' Τι αυτό; Σιγά μωρέ, το έχω εδώ και χρόνια ''. Κάποιος σου λέει ότι έχεις ωραία μάτια και αυτόματα αντιδράς : '' Ε, καστανά είναι, δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο ''. Όσοι μπαίνουν στη διαδικασία να σου χαρίσουν ένα κομπλιμέντο, ούτε χρέος έχουν να το κάνουν, αλλά ούτε θέλουν να σε κοροϊδέψουν. Πίστεψε αυτο που σου λένε, χαμογέλασε και απλά πες: '' ευχαριστώ''.
  • Διώξε τις αρνητικές σκέψεις.

    Αυτές είναι που σε τραβάνε πίσω και δεν σε αφήνουν να ζήσεις στο maximum. Όταν γνωρίζεις κάποιν, δεν σε βοηθάει διόλου να σκέφτεσαι  ότι σε όλες τις σκέσεις σου πληγώθηκες ή ότι ο πρώην σου σε
    '' αντικατάστησε '' πριν καν προλάβεις να τα καταλάβεις καλά-καλά. Μάθε, ωστόσο, να επικεντρώνεσαι πάντα στα θετικά και αν θέλεις και μια μικρή βοήθεια για να διώξεις τη μαυρίλα από το μυαλό σου (διάβασε παρακάτω) ...
  • Κάθε φορά που το μυαλό σου περπατά σε '' μάυρα'' μονοπάτια, παρέμβαλε μια ευχάριστη σκέψη.
    Διάλεξε, εκ των προτέρων, μια σκέψη που σου φέρνει χαρά, έτσι ώστε να την έχεις
    '' πρόχειρη'' σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι μια παραλία με χρυσή άμμο και πράσινα νερά και εσύ περπατάς ξυπόλυτη με το μαγιό σου; Είναι εκείνη η επώνυμη τσάντα που έχεις βάλει στο μάτι και θέλεις να την κάνεις οπωσδήποτε δική σου; Είναι ο Μr. Perfect που συναντάς καθε πρωί στο Starbucks και σου χαμογελάει όσο περιμένεις τον καφέ σου; Έχε αυτή την σκέψη σε
    '' ετοιμότητα'' και επιστράτευσε την άμεσα , όταν το μυαλο σου αρχίζει να βουλιάζει στισ αρνητικές σκέψεις!
  • ΄Υψωσε τη φωνή σου και μην αφήνεις τους άλλους να σε κάνουν ό,τι θέλουν.
    Το
    ''ύψωσε'' το εννοούμε με την καλή έννοια και, φυσικά, δεν λέμε να βάλεις τις τσιρίδες, γιατί τότε δυστυχώς όσο δίκιο κι αν έχεις θα το χάσεις. Μην αφήνεις όμως τους άλλους να σου φέρονται σαν να είσαι το χαλάκι της πόρτας.  Δεν είναι αναγκη να σκύβεις το κεφάλι και να αποδέχεσαι το φαρμάκι τους αλλά, με χαμόγελο και με γλυκό τρόπο πρόβαλε τον δυναμικό εαυτό σου και δείξε σε όλους ότι έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιον αντάξιό τους, στον οποίο πρέπει να μιλάνε με σεβασμό.
  • Προσάρμοσε τη γλώσσα του σώματος σου.
    Είναι γνωστό πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η γλώσσα του σώματος και πόσα μηνύματα περνάει στους γύρω μας. Γι'αυτό κι εσύ, λοιπόν, περπάτα με ίσια την πλάτη και μη... ζαρώνεις στη γωνίτσα σου. Κάθισε με άνεση στην καρέκλα σου, ακκούμπησε την πλάτη σου πίσω και μην κάθεσαι άκρη-άκρη. Σφίξε με σιγουρία το χέρι κάποιου που μόλις γνώρισες, ενώ όταν μιλάς περιόρισε τις ανεξέλγκτες κινήσεις των χεριών που δίνουν την εντύπωση ότι είσαι χαώδης και χρησιμοποίσέ τες προσεκτικά, για να γίνεις απλά πιο εκφραστική.
  • Χτίσε την εικόνα σου από την αρχή.

    Όσο κι αν το σημαντικό του πράγματος είναι η ουσία, δηλαδή το να καταφέρεις να εφαρμμόσεις όλα τα παραπάνω tips προκειμένου να αλλάξεις εσωτερικά, καλώς ή κακώς η εμφάνισή σου παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό που εισπράτουν οι άλλοι από σένα. Ο λόγος; Η εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν και απ΄αυτό - αναγκαστικά- βγάζουν τα πρώτα συμπεράσματα για σένα. Εξάλλου, εδώ που τα λέμε, μια ωραία εμφάνιση που σου ταιριάζει, θα κάνει και εσένα να νιώσεις καλύτερα και θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη!!!

    Διαβάστε ακόμα 


    ‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

    Tροφές με μηδενικές θερμίδες

    Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

    Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

    Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

    Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

    8 μυστικά για δροσερή αναπνοή

    Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

    Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

    Power Foods

    Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας

    Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

    Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

    Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

    Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

    Τροφική αλλεργία και πρόληψη.


5 σχόλια:

  1. Με βρίσκεις σύμφωνη σε πολλά σημεία! Κυρίως μετρά πάντως να αγαπάμε τον εαυτό μας και να έχουμε προσπαθήσει να τον γνωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ έξυπνες ιδέες αρκεί να θυμόμαστε να τις εφαρμόζουμε καθημερινά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω με την Νίκη!!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπεροχο ποστ και φοβερες ιδεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρησιμες ιδεες. Πρεπει να μαθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας για να νιώθουμε καλα. Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή