Το πρόγραμμα του ... καναπέ

Τριθέσιος, με μεγάλα μαλακά μαξιλάρια, απίστευτα αναπαυτικός και ... απέναντι από την τηλεόραση, ο καναπές σου είναι τόσο προκλητικός που αρνείσαι να ξεκολλήσεις από πάνω του.

 Έλα, όμως που η σχέση σας έχει γίνει τόσο .. στενή που σε κρατάει μακριά από το γυμναστήριο!







Αντί να σε πιάνουν τύψσεις - οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά-την επόμενη φορά που θα καθίσεις στον καναπέ, για να δείς την αγαπημένη σου σειρά, δοκίμασε να κάνεις και τις παρακάτω ασκήσεις...

Για το κεφάλι

Κοίτα ευθεία μπρόστα και τέντωσε το λαιμό σου προς το ταβάνι, ενώ χαλαρώνεις τους ώμους. Γύρνα το κεφάλι και κοίτα πάνω απ' τον αριστερό ώμο, κρατώντας το σαγόνι παράλληλα
με το πάτωμα. Μείναι εκεί για λίγο και μετά γύρεισε από την άλλη πλευρά.

Για τους ώμους
Κρατώντας με ίσια τη μέση, σπρώξε τους ώμους μπροστά και πάνω και μετά πίσω και κάτω. Κάνε περιστροφικές κινήσεις διαγράφοντας ένα συνεχόμενο, μεγάλο κύκλο. Για να σφίξεις τους ώμους και το πίσω μέρος των μπράτσων, πιάσε 2 μεγάλα, γεμάτα μπουκάλια νερού και κράτα τα πλάι στο κεφάλι. Μετά, σήκωσέ τα προς το ταβάνι. Μείνε εκεί για 2 δευτερόλεπτα και γύρισε στην αρχική θέση.

Για τη μέση
Κάθεισε με ίσια την πλάτη, τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και τα γόνατα κάθετα απο τους αστραγάλους. Ένωσε τα χέρια μπροστά, στο ύψος του στήθους, λυγισμένα στους αγκώνες, με τους πήχες να ακουμπούν ο ένας πάνω στον άλλο. Στρίψε τη μέση σου, γυρνώντας αργά το κεφάλι, τους ώμους και τα χέρια προς τα αριστερά. Μην σπρώχνεις με τους ώμους. Επιστρέφεις στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις για την άλλη πλευρά.

Για την κοιλιά
Κάθισε με ίσια την πλάτη, τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και με τα γόνατα λυγισμένα. Σπρώξε τη λεκάνη πρός τα πάνω εκπνέοντας, καθώς σφίγγεις τους μύες στην κοιλιά προς τη σπονδυλική σου στήλη. Κράτα τον θώρακα ψηλά και χαλαρούς τους ώμους. Μείνε εκεί, μετρώντας μέχρι το 6.

Για το μέσα μέρος των μηρών
Ξάπλωσε στον καναπέ, με τα γόνατα λίγο λυγισμένα, ώστε τα πέλματα να πατάνε το ένα το άλλο. Χωρίς να καμπουριάζουν οι ώμοι, βάλε τα χέρια σου στο εσωτερικό των μηρών. Άσε τα γόνατα να ανοίξουν στο πλάι. Πιέζοντας με τα χέρια, άνοιξε τους μηρούς μέχρι να νιώσεις τη διάταση στο μέσα μέρος τους.

Για το πίσω μέρος των μηρών
Κάθισε με ίσια την πλάτη, με τα πόδια και τα γόνατα ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Ανασήκωσε τις φτέρνες απ΄το πάτωμα. Βάλε τις παλάμες πάνω στους μηρούς με λυγισμένους τους αγκώνες και σπρώξε σαν να θες να πιέσεις πάλι κάτω τις φτέρνες. Αντιστάσου σ'αυτην την κίνηση με τα πόδια. Μόλις συνηθίσεις την άσκηση, γείρε μπροστά και ελαφρά επάνω, για να αυξήσεις το βάρος.

Για τους αστραγάλους
Κάτσε στην άκρη του καναπέ με ίσια την πλάτη, τα πέλματα να πατάνε στο πάτωμα, με τουσ μηρούς ενωμένους και λυγισμένα τα γόνατα. Οι γάμπες και τα πέλματα θα πρέπι να είναι λίγο ανοιχτά και προς τα μπρος. Με τα γόνατα να ακοθμπούν μεταξύ τους, σήκωσε τα πόδια απ' το πάτωμα και τράβα τα πίσω, σαν να προσπαθείς ν'ακουμπήσεις τις φτέρνες στον ποπό σου. Μείνε εκεί για 1'' και μετα τέντωσε τα πόδια σου όσο πιο έξω και πάνω μπορείς. Κάνε 10 επαναλήψεις.

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

8 μυστικά για δροσερή αναπνοή









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου