Εύκολες συμβουλές για να δείχνετε υπέροχη όλο το καλοκαίρι


1. Ψεκάζοντας το πρόσωπό σας με σπρεί που περιέχει ιαμάτικο νερό μετά το μπάνιο στην θάλασσα είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε για να ανανεώνετε, εύκολα και απλά, τις ενυδατικές ανάγκες της επιδερμίδας σας ώστε να μήν στεγνώσει.

2. Εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών υγρασίας της εποχής, το δέρμα σας αναγκαστικά μετατρέπεται σε περισότερο λιπαρό απο το φυσιολογικό.





Θα πρέπει επομένως, να αποφύγετε τις πλούσιες κρέμες ενυδάτωσης και στην θέση τους να επιλέξτε ένα ελαφρύ σέρουμ με ενυδατικούς παράγοντες που δρούν για να ανανεώνουν και να ισορροπούν την επιδερμίδα.

3. Σε περίπτωση που υπερεκτεθείτε στον ήλιο ή εάν νιώθετε το δέρμα σας σφιχτό και τραχύ, μπορείτε να επαναφέρετε άμεσα την ελαστικότητά του με μια πλούσια μάσκα ενυδάτωσης, αφήνοντάς την για 10 λεπτά προτού την ξεβγάλετε.

4. Οι ακτίνες UV ευθύνονται για το 90% απο τα σημάδια γήρανσης, επομένως η χρήση ενός τουλάχιστον SPF15 προτού βγείτε έξω είναι απαραίτητη. Μάλιστα μπορείται να βρείτε ενυδατικά πολλαπλής δράσης με επιπρόσθετη παρουσία αντηλιακών φίλτρων, τόσο τη UVA όσο και την UVB ακτινοβολία.

5. Μια σημαντική συμβουλή είναι και η ενυδάτωση στο ντούς. Εφοδιαστείτε με ένα θρεπτικό αφρόλουτρο που καθαρίζει, ενυδατώνει και διατηρεί μια ιδανική υγρασία στην επιδερμίδα. Για ακόμα πιο βελούδινο αποτέλεσμα αντικαταστήστε το αφρόλουτρο με ενυδατική κρέμα.

6. Η τακτική απολέπιση τρείς φορές την εβδομάδα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας ενώ συγχρόνως σας εξασφαλίζει ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Διαλέξτε ένα προϊόν με φυτικά και βιολογικά εκχυλίσματα.

7. Είναι σκόπιμο, το καλοκαιρινό μακιγιάζ σας να μην είναι υπερβολικό τόσο σε ποσότητα όσο και σε έκταση κάλυψης. Το καλύτερο έιναι να «παίξετε» με τα μάτια ώστε να αναβαθμίσετε το βλέμμα σας, μειώνοντας την ένταση στο υπόλοιπο πρόσωπο.

8. Μέσα σε μια ζεστή μέρα είναι πολύ πιθανό η σκιά που έχετε απλώσει στα μάτια σας να κάνει ζάρες ή να λιώσει καθώς ιδρώνετε. Καλύτερα λοιπόν να την ξεχάσετε όλο το καλοκαίρι και να επιλέξε το καλύτερο προϊόν της εποχής: οι μπλε και τιρκουάζ σκιές σε υγρή μορφή που κολακεύουν κάθε απόχρωση ματιών και κυρίως, δεν θα σας προδώσουν, όσο ψηλά και αν φτάσει ο υδράργυρος.

  • Διαβάστε ακόμα 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

8 μυστικά για δροσερή αναπνοή

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου