Για να μην παραμείνει η ιγμορίτιδα

To ιγμόρειο είναι ένας από τους παραρρινίους κόλπους, στο οποίο εγκαθίσταται τις περισσότερες φορές η φλεγμονή.

 Συχνά η ιγμορίτιδα υποτροπιάζει και μπορεί να γίνει χρόνια, ιδιαίτερα αν δεν ακολουθήσετε έγκαιρα τη σωστή θεραπεία.















Τα συμπτώματα της χρόνιας ιγμορίτιδας είναι συνήθος πιο ήπια από αυτά της οξείεας, και γι΄ αυτόν τον λόγο συχνά αρκετοί ασθενείς τα αγνοούν, με αποτέλεσμα να έχουν αργότερα επιπλοκές και χρόνια προβλήματα.





                                         Τι να κάνετε για να μην παραμείνει η ιγμορίτιδα


  • Μην αγνοήστε τα συμπτώματα και επισκεφτείτε το γιατρό σας με την εκδήλωσή τους. Μετά τη θεραπεία της ιγμορίτιδας καλό είναι να επισκεφτείτε και πάλι το γιατρό για να σας εξετάσει. Οι γιατροί συχνά συστήνουν ακτινογραφία μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, για να διαπιστώσουν αν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα.



  • Για να αποτρέψετε τη χρόνια ιγμορίτιδα, σημαντικό ρόλο παίζει και η εξασφάλιση της ελέυθερης αναπνοής. Έτσι όταν έχετε συνάχι, μην αφήνετε τη μύτη σας βουλομένη. Κάντε εισπνοές με ευκάλυπτο και πλύσεις του εσωτερικού της μύτης με φυσιολογικό ορό. 

  • Αν υποφέρετεαπό αλλεργική ρινίτιδα, πρέπει να αντιμετωπίσετε πρώτα τη ρινίτιδα και να αποφέυγετε τους αλλεργιογόνους παράγοντες, ώστε να προλάβετε επιπλοκές και χρόνια προβλήματα.

  • Αν αντιμετωπίζετε ανατομικά προβλήματα στη μύτη, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να επιλυθούν, καθώς μπορεί να γίνουν αιτία χρόνιας ιγμορίτιδας.

  • Αν η φαρμακευτική αγωγή δεν φέρει αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να γίνει μία μικρή επέμβαση για τον καθαρισμό των ιγμορείων ή για την αντιμετώπιση κάποιας ανατομικής ανωμαλίας λ.χ. την αφαίρεση κάποιου πολύποδα που ενδεχομένως να εμποδίζει την ίαση της ιγμορίτιδας.

  • Τα ρινικά σπρέι με στερεοειδή μπορεί να μειώσουν τις εξάρσεις της χρονιάς ιγμορίτιδας, δεν θα πρέπει όμως να τα χρησιμοποιείτε χώρις τη γνώμη του γιατρού σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου