Καλό θα είναι να το φτιάξετε χρησιμοποιώντας 70% γάλα πρόβειο και 30% γάλα γίδινο.
Έτσι Θα παραγάγετε ένα άριστο φρέσκο τυρί το οποίο μοιάζει πολύ με το ανθότυρο.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά Φρέσκο Γάλα (όχι μακράς διάρκειας)
1/2 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι ή λευκό ξύδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
τουλουπάνι & σπάγκο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1.Θερμάνετε το γάλα στους 90 κελσίου. Προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα δηλαδή μόλις το δείτε να φουσκώνει, κλείστε τη θερμότητα αμέσως.
2. Προσθέστε το λεμόνι (ή το λευκό ξύδι) και αφήστε στο μίγμα για να κρυώσει.
3. Όταν θα έχει κρυώσει θα δημιουργηθεί ένα κιτρινωπό υγρό, χύστε το μίγμα μέσα σε ένα ύφασμα τουλουπάνι.
4. Σουρώνετε το μίγμα κρεμώντας το από κάπου και βάζοντας μια λεκάνη από κάτω.
5. Γυρίστε το χλωροτύρι σε ένα δοχείο και ρίχνουμε το αλάτι στο μίγμα.
6. Αφήνετε 2-3 ώρες και μετά το βγάζετε από το τουλουπάνι
7. Βάλτε τo στο ψυγείο και σερβίρετε κρύο με διάφορα φρέσκα λαχανικά της επιλογής σας!
Έχω δοκιμάσει και είναι πεντανόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
...και εμένα μ'αρέσει πάρα πολύ Μαρία Έλενα....
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά!!
Αυτή τη συνταγή δεν την είχα υπόψη μου, είναι πολύ εύκολη και θα το φτιάξω σίγουρα! (από το πάρτυ του Craftaholic!)
ΑπάντησηΔιαγραφή....και εγώ ήξερα μόνο το γιαούρτι να φτιάξω, αλλά τώρα....
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω για την επίσκεψη σου... :)
Φαίνεται πεντανόστιμο! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ'ευχαριστώ Μαργαρίτα :)
Διαγραφήπωπω, τόσο εύκολο είναι; Το βάζω στα υπόψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ που συμμετείχες στο πάρτυ μου!
Αθηνά από το www.craftaholic.gr
τόσο εύκολο ..... κρίμα να μην κάνουμε τον κόπο εμείς οι μαμάδες....
Διαγραφήσ'ευχαριστώ κ'εγώ και συγχαρητηρια!!