* Για να διατηρηθούν πράσινα τα χορταρικά όταν τα βράζετε ρίχνετε ένα κουταλάκι σόδα στο νερό που βράζουν
* Αν η σούπα σας που βράζει είναι περισσότερο αλμυρή προσθέστε μια-δυο πατάτες μέσα και θα πάρουν την επιπλέον αλμύρα.
* Είναι προτιμότερο να ρίχνετε ζεστό νερό για συμπλήρωμα στο φαγητό (την ώρα που βράζει). Το κρύο νερό ανακόπτει την βράση και σκληραίνει το κρέας
* Τοποθετήστε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια.
* Πολλές φορές το κέικ δεν φουσκώνει όπως θα έπρεπε λόγω κακού ψησίματος.Μερικές συμβουλές: 1. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένο 2. Η πόρτα του δεν πρέπει να ανοίγει πριν τα 45 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν μπει αέρας το πιο πιθανό είναι να ξεφουσκώσει το κέικ
* Βράστε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό κι αλάτι. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα κι όχι με μεταλλικό πιρούνι ή κουτάλα γιατί ρίχνει τη θερμοκρασία του βρασμού.Για να γίνουν τα ζυμαρικά Αλ Ντέντε χρειάζονται 8 λεπτά.Για να μην κολλάνε μεταξύ τους προσθέστε στο νερό μια κουταλιά ελαιόλαδο. Αν μετά το βράσιμο σκοπεύετε να τα βάλετε στο φούρνο, βράστε τα λιγότερο.Δοκιμάστε να προσθέστε στο νερό την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ένα κρεμμύδι, δύο-τρείς σκελίδες σκόρο ή ένα κύβο Knorr.
* Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.
* Αν ο χρόνος πιέζει, ετοιμάστε την τοματοσαλάτα από πριν και βάλτε την στο ψυγείο. Μην αλατίζετε τις τομάτες από πριν, παρά μόνο όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Όταν αλατίζουμε τις τομάτες το αλάτι σιγά-σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η τοματοσαλάτα.
* Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιείστε βραστό νερό!
* Αν το μαρούλι σας μαράθηκε… περιμένοντας, δώστε του τη χαμένη του ζωντάνια, βάζοντάς το σε κρύο νερό, για 20 λεπτά, παρέα με δύο μικρές καθαρισμένες πατάτες
* Πως θα κόψετε σε ισόποσες μερίδες μια τάρτα, μια τούρτα, μια βασιλόπιτα; Αν οι μερίδες είναι 2, 4 ή 8 τότε τα πράγματα είναι απλά. Τι γίνεται όμως αν πρέπει να μοιράσετε τα κομμάτια στα τρία; Ορίστε η λύση 'ρολόι'. Κόβουμε από το κέντρο προς τα έξω σα να είναι ο δείκτης στο δώδεκα. Το επόμενο κόψιμο θα γίνει στο δώδεκα και είκοσι, ενώ το τρίτο στο δώδεκα παρά είκοσι. Με το ίδιο σκεπτικό κόβουμε και τις έξι μερίδες.
Διαβάστε ακόμα
Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη
Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.
Power Foods
Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας
Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ
Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ
Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας
Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου.
Τροφική αλλεργία και πρόληψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου