''Σωσίβιο'' για το κολύμπι

Αν και οι πνιγμοί μειώνονται σταθερά σε πολλές χώρες εξακολουθούν να αποτελούν τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα (μετά τα τροχαία) στα παιδιά όλων των ηλικιών.

 Για καλύτερη προστασία εφαρμόστε τους ακόλουθους κανόνες προστασίας. 










Συγκεκριμένα:




  • Μην κολυμπάτε ποτέ μόνοι, προτιμώντας περιοχές προστατευμένες από ναυαγοσώστες. Αν όμως έχετε παιδία μαζί σας, πρέπει να βρίσκονται σε ακτίνα ενός χεριού ανεξάρτητα από την παρουσία ναυαγοσώστη.


  • Να μπαίνετε περπατώντας στη θάλασσα τις πρώτες φορές για να μάθετε τη μορφολογία του πυθμένα. Να υπακούτε σε όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες και σημαίες.


  • Μην πίνετε ποτέ αλκοόλ πριν από το κολύμπι ή όσο βρίσκεστε στην παραλία με προοπτική να ξαναμπείτε εσείς και τα παιδιά σας στο νερό. Μην κουβεντιάζετε με το διπλανό σας, μη μιλάτε στο κινητό και γενικώς μην κάνετε τίποτα που να αποσπά την προσοχή σας όταν επιβλέπετε ένα παιδί στο νερό. Ακόμη και ένα δευτερόλεπτο αβλεψίας αρκεί για να γίνει το κακό.


Διαβάστε ακόμα


Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ χρήσιμο ενδιαφέρον το άρθρο!!! Το κακό είναι πως γνωρίζουμε τους κανόνες αλλά δεν τους εφαρμόζουμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ κατι σε εμάς!Λάθος....! Μέγα λάθος...!
    (από το παρτυ έρχομαι http://ginamegoneis.blogspot.gr/2014/05/link-party-5.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή