Συμβουλές για ένα Ευτυχισμένο Γάμο

Να θυμάσαι πάντα τις δυσκολίες της ζωής. Εσύ και ο/η σύζυγός σου δε ζείτε σε έναν ιδανικό κόσμο αλλά σε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά και κακία.

Να είσαι ειλικρινής, αναγνωρίζοντας ότι κάποιες φορές αισθάνεσαι στεναχώρια και απογοήτευση στο γάμο σου. Προσπάθησε να καταλάβεις την ευθύνη σου και προβληματίσου με τους τρόπους που χρησιμοποιείς, για να αντιμετωπίσεις αυτές τις δυσκολίες του γάμου σου .






Πρέπει να μάθεις να αγαπάς. Ο γάμος δεν είναι αιώνιος, αλλά μια επίγεια σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, που μπορούν να μάθουν ο ένας να αγαπά τον άλλον. Αντίθετα, η σχέση σου με τον Θεό είναι αιώνια. Δεν μπορείς να αγαπάς πραγματικά τον Θεό, εκτός αν αγαπάς και τους άλλους. Αποδέξου τον/την σύζυγό σου και αγάπησέ τον/την ό,τι και αν κοστίσει αυτό.

 Ο γάμος σου μπορεί να σου διδάξει τη σχέση του Θεού με τους πιστούς Του. Ο Θεός μάς αγαπά και θέλει από εμάς να Τον αγαπούμε. Παράλληλα ο γάμος είναι μια εικόνα της σχέσης του Χριστού με την Εκκλησία Του. Ο Θεός θέλει να Τον αναζητήσεις με πάθος, όπως ακριβώς Εκείνος σε αναζητά. Θέλει να παραμείνεις στο γάμο σου αφοσιωμένος, συγχωρητικός και πλούσιος σε αγάπη και θυσία, σύμφωνα με το δικό Του παράδειγμα απέναντι στην Εκκλησία Του.

 Να σέβεσαι τους άλλους μέσα από τον γάμο σου. Να τιμάς τον/την σύζυγό σου, επειδή ο Θεός το θέλει αυτό – ανεξάρτητα από τις ιδιοτροπίες του/της. Μην ξεχνάς ότι κανένας μας δεν είναι τέλειος και ότι, αν δεν μπορείς να σέβεσαι το σύντροφο σου, δε θα μπορείς να ανεχτείς κανέναν άλλον. Ζήτησε από τον Θεό να σου δώσει σύνεση και ανοχή για τις αδυναμίες του άλλου.

 Άφησε το γάμο να σε καθαρίσει. Πρόσεξε τις παραξενιές σου και προσπάθησε να γίνεις ταπεινός να αλλάξεις. Ομολόγησε στον/στην σύζυγό σου τα σφάλματά σου και μετανόησε γι’ αυτά.

 Σεβάσου την ιστορία του γάμου σου. Μην υποτιμάς τα όσα πέρασες με τον/την σύζυγό σου. Αντί να αναρωτιέσαι αν έπρεπε να τον/την παντρευτείς, μάθε να ζεις μαζί του/της σύμφωνα με την επιλογή που έκανες.

 Μάθε από τις δυσκολίες του γάμου, να χτίσεις έναν δυνατό χαρακτήρα. Μην προσπαθείς να παραβλέψεις τα προβλήματα. Αντιθέτως, αντιμετώπισέ τα, πιστεύοντας ότι μπορούν να σε διδάξουν. Αν και δεν μπορείς να είσαι πάντα κύριος των περιστάσεων, μπορείς όμως να αποφασίσεις εσύ πώς θα τις αντιμετωπίσεις. Σε κάθε δύσκολη κατάσταση ρώτα τον εαυτό σου: «Τι μπορώ να μάθω από αυτήν; Πώς μπορεί να με βοηθήσει να ωριμάσω;»

 Μάθε να συγχωράς. Συνειδητοποίησε ότι η σύγκρουση είναι μια ευκαιρία, για να δείξεις στον άλλο πόσο πολύ τον αγαπάς. Θυμήσου ότι ο Θεός σε έχει συγχωρήσει και θέλει από εσένα να συγχωρείς τους άλλους.

Διαβάστε ακόμα 

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί κατάθλιψη

Η μνήμη καταστρέφεται από το κάπνισμα


Πώς να δείχνετε καλύτερα στις φωτογραφίες


Συμβουλές για το λούσιμο.


Χρόνια Nόσος και το Σεξ
 
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka

Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας

Πως να Φροντίστε τα Μεταξωτά σας

Χρόνια Nόσος και το Σεξ

 FENG SHUI για το Σπίτι σας

1 σχόλιο:

  1. Ένα γάμος για να είναι ευτυχισμένος πρέπει να στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Αλλά για να μάθουμε να σεβόμαστε τον σύντροφό μας, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε να σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή