Φυσιοπαθητική και Αποτοξίνωση



Οι θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης είναι πολύ συμαντικές στη φυσιοπαθητική.

Η βασική θεωρία είναι ότι υπό της κατάλληλες συνθήκες το σώμα μπορεί να αυτοθεραπευτεί και να ανακτήσει την ιδανική κατάσταση ισορροπίας, που ονομάζεται ομοιόσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα συστήματα του οργανισμού λειτουργούν σωστά και αρμονικά.




Σύμφωνα με τη φυσιοπαθητική, η ασθένεια είναι ένα σημάδι ανισορροπίας της ομοιόστασης. Τα ''οξεία'' συμπτώματα (δερματικά εξανθήματα, κρυολογήματα, πυρετός, κτλ.) θεωρούνται ''κρίσεις ίασης'', κατά τις οποίες ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλλει τις τοξίνες που έχουν προκληθεί από έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Η καταστολή των συμπτωμάτων μέσω της λήψης συμβατικών φαρμάκων προκαλεί μόνο τη μετακίνηση των τοξίνων σε βαθύτερα σημεία του οργανισμού, με τον επακόλουθο εκφυλισμό των ιστών και την ανάπτυξη πιο σοβαρών παθολογικών καταστάσεων.

Η φυσιοπαθητική αντιθέτως, αντί να επεμβαίνει απευθείας πάνω στα συμπτώματα, προτείνει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, 'ετσι ώστε να είναι πιο ικανός να αυτοαποτοξινώνεται και να αυτοθεραπεύεται.

Η φυσιοπαθητική  προβλέπει τη χρήση διαφόρων θεραπειών  που ευνοούν τη διαδικασία αυτοϊασης και βοηθούν τον οργανισμό να αποκτήσει την καλή υγεία του.

Η αποτοξίνωση, στόχος της οποίας είναι η ανάκτηση της ομοιόστασης,  είναι σημαντική για την φυσιοπαθητική  πρακτική. Στο πρώτο επίπεδο, στοχεύει στη βελτίωση της πεπτικής λειτουργιάς και τον αποκλεισμό τροφίμων που καταπονούν το πεπτικό σύστημα και προκαλούν φλεγμονές, ενώ στο δεύτερο επίπεδο, έχει στόχο την ενίσχυση των επιφανειακών και βαθύτερων απεκκριτικών οργάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου